«Ήθελα νάξερα τι διάολος μπαίνει μέσα τους και πατάνε αυτά τα αθώα πλάσματα;»…

… Αναρωτιέται η τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα  «ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ της Λευκάδας» (Τρίτη 28 Απριλίου 2009) και συνεχίζει, παραθέτοντας και φωτογραφία (Η φωτό της εβδομάδας) ενός νεκρού σκαντζόχοιρου: «Στο δρόμο μου βρίσκω καθημερινά 2-3. ΚΑΤΑΡΑ: Να χέσουν μια κουράδα μεγαλύτερη από ένα πεπόνι και να ξεσκιστούν να τη βγάλουν».

Είναι πράγματι ένα πρόβλημα. Και δε λέω βέβαια να πέσει κανείς στα χωράφια προσπαθώντας να αποφύγει, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, ένα σκαντζόχοιρο ή κάποιο άλλο ζώο που θα συναντήσει στο δρόμο του. Αναφέρομαι όμως σε όλους όσους εσκεμμένα πατούν τα ζωάκια  αυτά ή κάποια άλλα,  ενώ θα μπορούσαν, χωρίς να διακινδυνέψουν,  να τα αποφύγουν.

Ανεβαίνοντας την περασμένη Δευτέρα το πρωί για την Καρυά είδα και εγώ  ο ίδιος -όπως και άλλες φορές άλλωστε- ένα  νεκρό σκαντζόχοιρο, πάνω στο οδόστρωμα, λίγο πιο έξω από το χωριό  Πλατύστομα. Χτυπημένο ενδεχόμενα από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.

skantzoxoiros

4 Σχόλια

Filed under Από τον τοπικό τύπο, Στραβά κι ανάποδα, Χλωρίδα και Πανίδα

4 responses to “«Ήθελα νάξερα τι διάολος μπαίνει μέσα τους και πατάνε αυτά τα αθώα πλάσματα;»…

  1. knowbetter

    το πεπόνι να είναι αργύτικο;

    • skaros

      Όχι μπρε… μη χάσουμε δα και κανένα άνθρωπο… στη προσπάθεια ευαισθητοποίησης που γίνεται.

      • knowbetter

        ο συγκεκριμένος αρθρογράφος της εφημερίδας πρέπει να τραβάει μεγάλα ζόρια, για να του έρχεται στο μυαλό τόσο εύκολα η συγκεκριμένη κατάρα!!!!!

  2. παλιοβορος

    Eδω σε καθε εξοδο εχουμε δεκαδες θυματα,τα σκατζοχοιρια ειναι οι παραπλευρες απωλειες, για τους νεοΕλληνες. Το διαολο τον εχουν περα περου μεσα τους για αυτο δεν βγαινει.

Σχολιάστε