Ο άλλος …Δομάζος, ο Χρήστος, ποδοσφαιριστής του ιστορικού σωματείου Τηλυκράτης Λευκάδας

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Sport 24:

Ο ανιψιός του Μίμη Δομάζου στη Λευκάδα

mimis_domazos «Δομάζος και γκόλ». Κλασική ατάκα από σπορτκάστερ της εποχής, τις δεκαετίες του 1960 και 1970, όταν ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών μεσουρανούσε στα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά γήπεδα (με αποκορύφωμα την πορεία με τον Παναθηναϊκό ως το Γουέμπλεϊ). Αυτές τις μέρες, πιο δειλά είναι η αλήθεια, ανάλογες ατάκες ακούγονται από τους συναδέλφους

δημοσιογράφους στη Λευκάδα, όπου βλέπουν έναν άλλο Δομάζο να δίνει ώθηση στην πιο ιστορική ομάδα του νησιού, τον ξακουστό Τηλυκράτη.

tily_01 Η ομάδα που ιδρύθηκε το 1927, και αυτή τη στιγμή οδηγεί την κούρσα στον 5ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος. Ένα από τα αστέρια της, είναι ο 18χρονος μεσοεπιθετικός Χρήστος Δομάζος, ανηψιός του μεγάλου Μίμη Δομάζου (γιός του αδελφού του Θανάση)!

Με δικό του γκολ προς το φινάλε του αγώνα «έσπασε» την περασμένη Κυριακή το αμυντικό τείχος του Απόλλωνα Πάργας, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους του Τηλυκράτη που είχαν βρεθεί στο δημοτικό στάδιο Λευκάδας «Πλάτωνας Γληγόρης». Το δεύτερο γκολ από τον Κούτσικο στις καθυστερήσεις ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα που παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά…

«Έχουμε και εμείς τον δικό μας Δομάζο. Είναι εξαιρετικός παίκτης και μπορώ να πω ότι έχει λίγο το σουλούπι του θείου του, αν και τον μεγάλο Δομάζο δεν μπορεί να τον φτάσει κανείς», λέει στο SPORT 24 ο προπονητής του Τηλυκράτη Γιώργος Κατηφόρης, που στέκεται ιδιαίτερα και στον χαρακτήρα του νεαρού: «Είναι εξαιρετικό παιδί και έχει δέσει αμέσως στην ομάδα. Σαφώς και ο κόσμος, christos_domazos

όπως και οι συμπαίκτες του, κάνουν συνειρμούς και συνθήματα με το επώνυμό του, είναι λογικό», μας λέει ο τεχνικός της ομάδας, η οποία έχοντας ξεπεράσει κάποια διοικητικά προβλήματα έχει βάλει πλώρη για το όνειρο.

«Η άνοδος στη Γ’ εθνική αποτελεί το όνειρο δεκαετιών, αλλά προτιμάμε να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε νέα ομάδα, με πολλά νεαρά παιδιά, διάθεση για δουλειά και ελπίζουμε να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία», καταλήγει ο προπονητής του Τηλυκράτη για να δώσει τη σκυτάλη στον νεαρό Δομάζο, τον οποίο ρωτάμε περισσότερο για …στατιστικά στοιχεία τι ομάδα είναι:

«Παναθηναϊκός. Δεν γίνεται αλλιώς«

«Θέλει και ρώτημα; Παναθηναϊκός. Δεν γίνεται αλλιώς. Με τέτοιο θείο και με αυτές τις εικόνες, είναι δυνατόν να είμαι κάτι άλλο;» μας λέει και αναρωτιόμαστε πού έχει δει τον Μίμη Δομάζο, δεδομένου ότι έχει γεννηθεί μόλις το 1991.

«Κασέτες, βιβλία, DVD και ότι άλλο φανταστείτε. Φυσικά και ο πατέρας μου μιλούσε συνέχεια για τον αδελφό του και οι παραστάσεις που πήρα ήταν μεγάλες. Μακάρι βέβαια να τον είχα δει και live» εύχεται ο νεαρός άσος, που αν και είναι μόλις στη δεύτερη ομάδα του (μετά τα Σούρμενα) ονειρεύεται να κάνει καριέρα:

«Το θέλω πολύ. Δεν σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό, λόγω επωνύμου, αλλά γενικά το ότι θέλω να κάνω επαγγελματική καριέρα. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ευχαριστημένος στην ομάδα μου εδώ στη Λευκάδα, ένα πανέμορφο νησί και ας μας τα έχει χαλάσει λίγο ο καιρός που όλο βρέχει τώρα τελευταία» καταλήγει ο νεαρός.

Παράσημο από τον «Στρατηγό»

Tον λόγο φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον δώσουμε και στον «Στρατηγό», τον έναν και μοναδικό Μίμη Δομάζο, να μιλήσει για το μήλο που έπεσε κάτω από τη μηλιά του αδελφού του:

«Θα ήθελα να σταθώ πρώτα στο χαρακτήρα του γιατί είναι ένα θαυμάσιο παιδί. Πέρυσι τον είχα πάρει μαζί μου και στην ομάδα του Μετρό και τον είχα δίπλα μου. Εφέτος δεν έχω μπορέσει να τον δω ακόμα, ίσως το καταφέρω όταν θα έρθει για κανένα παιχνίδι στην Αθήνα. Έχει ταλέντο και μπορεί να πάει μπροστά. Χαίρομαι γι’ αυτόν», μας λέει ο «Στρατηγός», που μπορεί να το φέρει έτσι η μοίρα και να βρεθεί τετ α τετ με τον αγαπημένο του ανιψιό στο γήπεδο της Λευκάδας!

Πριν από δύο χρόνια είχε παίξει στο φιλικό των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού με τους αντίστοιχους του Τηλυκράτη και ήδη οι Λευκαδίτες ετοιμάζονται να ξανακαλέσουν τον Παναθηναϊκό. Τότε ο Μίμης θα βρει απέναντί του (αν και ο νεαρός δεν θα παίξει με τους παλαιμάχους) τον νεαρό Χρήστο.

Το εύχομαι γιατί θα είναι μια ευκαιρία για μένα να τον δω να παίζει στο γήπεδο. Η ηλικία δεν είναι εμπόδιο, αφού ακόμα και τώρα κάνει …μαγικά πράγματα στο χορτάρι”, λέει ο νεαρός ποδοσφαιριστής γιά τον θείο του.

Ο Τηλυκράτης (σημαίνει “Ο άνθρωπος που κρατά μακρύ δόρυ”) παίζει και αυτή την Κυριακή στη Λευκάδα και οι στίχοι από τον ύμνο της ομάδας (τους έχει γράψει ο συνάδελφος στα “ΝΕΑ” Ηλίας Γεωργάκης, σε μουσική του Διονύση Γράψα) θα δονούν και πάλι την ατμόσφαιρα:

Η ομάδα του Τηλυκράτη Λευκάδας το 1932 (Πηγή: www.tilikratisfc.gr - επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου)

Η ομάδα του Τηλυκράτη Λευκάδας το 1932 (Πηγή: http://www.tilikratisfc.gr - επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου)

“Ψηλά ως την Ελάτη να φτάσεις Τηλυκράτη, ανίκητη ομάδα, καμάρι στη Λευκάδα”.

Αν μάλιστα βάλει και πάλι γκολ ο Δομάζος, τότε ποιός τους πιάνει!
======================================================
Πηγή: Sport24   via     Ηλίας Π. Γεωργάκης
Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Τηλυκράτη

Σχολιάστε

Filed under Αθλητικά, Δανεισμένα

Σχολιάστε