Με απόλυτη επιτυχία η Αθλητική Ημερίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Λευκάδα

98_olympionikes_lefkada

Βούιζε σαν μελίσσι από το παιδομάνι σήμερα το πρωί το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λευκάδας (κλειστό γυμναστήριο) στα Βαρδάνια. Χίλιοι κοντά μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Λευκάδας είχαν μαζευτεί για να πάρουν μέρος στην Αθλητική Ημερίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α). Μια εκδήλωση που στόχευε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην προώθηση και την ανάδειξη του αθλητισμού, των αρχών του «Ευ Αγωνίζεσθαι», του «Φιλάθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής των παιδιών και είχε ως σύνθημα το «Πάμε ψηλά».

19_olympionikes_lefkada

Στο πλαίσιο την Ημερίδας δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα: Άρση Βαρών, Ξιφασκία και Τοξοβολία υπό τις παραινέσεις και την εποπτεία καταξιωμένων Ελλήνων Ολυμπιονικών – μεταξύ αυτών ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας και η τοξοβόλος Βάσω Βουγιούκα. Σαν σμάρια τα παιδιά, γύρω από τους Ολυμπιονίκες και άλλους αθλητές και προπονητές που συμμετείχαν στην αθλητική εκδήλωση, περίμεναν υπομονετικά μέχρι να έρθει η σειρά τους να αγωνιστούν, να φωτογραφηθούν μαζί με τους Ολυμπιονίκες και σε αρκετές περιπτώσεις να πάρουν τα αυτόγραφά τους.

23_olympionikes_lefkada

Πιστεύουμε, ότι ήταν μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση, το διάβαζε κανείς στα μάτια των παιδιών κι αυτό λέει πολλά, αν και ακούστηκαν κάποιες κουβέντες για ανοργανωσιά, αλλά ας έρθει κάποιος να κάνει κουμάντο σε τόσα ενθουσιασμένα παιδιά…

112_olympionikes_lefkada

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την συνδιοργάνωσή της είχαν αναλάβει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας – Τμήμα Φυσικής Αγωγής και ο Δήμος Λευκάδας.

Σχολιάστε

Filed under 1, Λευκάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s