Παρελκόμενα της έκδοσης του βιβλίου του Γιώργου Λογοθέτη για τον Ούλοφ Πάλμε

Pierre + Mikis[Ο Pierre Schori με τον Μίκη Θεοδωράκη]

Στο τραπέζι των συζητήσεων η μετάφραση του βιβλίου στα Αγγλικά

Ο κ. Pierre Schori, πρόεδρος του Ιδρύματος του Ούλοφ Πάλμε, πρώην ΥΠΕΞ Σουηδίας, ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτης του Σουηδού πρωθυπουργού. Διετέλεσε ευρωβουλευτής, υπουργός, εκπρόσωπος της Σουηδίας στον ΟΗΕ, με σημαντική δράση στα πλαίσια της Σουηδικής Επιτροπής για την Δημοκρατία στην Ελλάδα. Ήταν ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώθηκε πρόσφατα στο θέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» με την στήριξη του Ιδρύματος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, της Βουλής των Ελλήνων, του Συλλόγου Φίλων Ούλοφ Πάλμε στην Ελλάδα, της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, του Γιώργου Βερνίκου, της Ένωσης Πολιτών «Σοσιαλδημοκράτες Μέλη και φίλοι ΚΟΔΗΣΟ», εθελοντών «ενισχυτών Ιντερνέτ», του GALAXY 92 FM και του εκδοτικού οίκου ΑΛΔΕ που εξέδωσε το βιβλίο του Γιώργου Λογοθέτη «ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΩΝ».

Vi, Pierre och Melina[Ο Pierre Schori με τον Γιώργο και την Φωτεινή Λογοθέτη μπροστά στο άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Σουηδία]

Meετά την παρουσία του στην Ελλάδα και τις επαφές που είχε στην παρουσίαση του βιβλίου και αργότερα με τον Μίκη Θεοδωράκη, γυρίζοντας στην Σουηδία έγραψε ένα σημαντικό άρθρο με τίτλο «Η υπόθεση της Ελλάδας είναι και δική μας υπόθεση». Λειτουργώντας στα πλαίσια της πολιτικής του Πάλμε, θεωρεί σημαντικό να υπάρξει αντίσταση από πολλές χώρες στις πολιτικές που κυριαρχούν με την πρωτοκαθεδρία της Γερμανίας.

Όπως φαίνεται η προσπάθεια του κ. Γιώργου Λογοθέτη αποκτά διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και η μετάφραση του βιβλίου του στα αγγλικά.

G.L. + Σχολείο ΠΑΛΜΕ[Ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Λογοθέτης στο σχολείο που φοίτησε ο Πάλμε στην πόλη Sigtuna]

Σχολιάστε

Filed under Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s