Θερινό Σχολείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Λευκάδα

3d_desktop_wallpaper-114910tomdiv212806

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τα Θερινά της Σχολεία στη Ζάκυνθο, στην Ερέτρια, στην Κάρυστο, στη Νάξο, στο Πάνορμο Ρεθύμνου Κρήτης και στα Γιαννιτσά, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνεχίζει την προσπάθεια αυτή οργανώνοντας για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι θερινό σχολείο στη Λευκάδα και στο Βραχάτι Κορινθίας από 25-30 Ιουνίου 2013.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι, οι μαθητές, να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν και να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το θερινό σχολείο της Ε.Ε.Φ. απευθύνεται σε απόφοιτους της 2ης & 3ης τάξης Γυμνασίου και 1ης & 2ης τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών Δασκάλων.

Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:

α) Μηχανική & Εφαρμογές, β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα, δ) Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία, στ) Νανοτεχνολογία, ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον η) Αστρονομία θ) Cern/Πειραματική Φυσική.

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:

 • 10.00 – 11.30: Πρωινή Διάλεξη
 • 12.00 – 13.30 : Μεσημεριανή διάλεξη
 • 19.00 – 21.00: Δραστηριότητες

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 16, ή συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2012 ή 2013.

Κόστος: 210 € ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται, διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης).

Κόστος: 30 ευρώ για τους μαθητές που δεν χρειάζονται διαμονή (συμπεριλαμβάνεται έντυπο υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης).

Μπορείτε να προβείτε σε κατάθεση στον ακόλουθο λογαριασμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην τράπεζα Eurobank: 0026.0327.40.0200253706 και στην συνέχεια να αποστείλετε το καταθετήριο με φαξ στο 210-3610690 σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας, υπόψιν κας Λαδιανού.

Δηλώσεις Συμμετοχής έως 14 Μαΐου 2013. Ταυτόχρονα με την αποστολή της αίτησης θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό των 100 ευρώ και να αποστείλετε το καταθετήριο σύμφωνα με τα παραπάνω υπόψιν κας Γεώργα: eef@otenet.gr

 • ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΠΩΝΥΜΟ:
  ΟΝΟΜΑ:
  ΤΑΞΗ:
  ΣΧΟΛΕΙΟ:
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
  ΠΟΛΗ:
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
  ΕΜΑΙL:
 • Yπεύθυνη επικοινωνίας-Εγγραφές:
  Γεώργα Αναστασία 15.00-19.00,210-3635701, eef@otenet.gr
  • Advertisements

  Σχολιάστε

  Filed under Λευκάδα

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s