Η Πανηπειρωτική Συνομοσποδνία Ελλάδος τίμησε το Νίκο Χουλιαρά

Στην κατάμεστη από πλήθος Ηπειρωτών και φίλων της Ηπείρου κύρια αίθουσα – αμφιθέατρο της Παλαιάς Βουλής, πραγματώθηκε προς τιμή του καλλιτέχνη Νίκου Χουλιαρά εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος την Παρασκευή το απόγευμα 20 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς παρόμοιων με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν στόχο την ανάδειξη συμπατριωτών μας που διακρίθηκαν στα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες, όπως και το έργο τους και την καλύτερη γνωριμία τους με το ευρύ κοινό. Μετά την προσφώνηση που απηύθυνε προς τον τιμώμενο ο Πρόεδρος της ΠΣΕ καθηγητής κ. Κώστας Αλεξίου και την απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της Συνομοσπονδίας την οποία φιλοτέχνησε ο καθηγητής ΑΣΚΤ και συμπατριώτης μας κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, ακολούθησε επίσης προσφώνηση από τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητή κ. Ιωάννη Γεροθανάση. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες και αναφορές που αφορούσαν διεξοδικότερα το έργο του Νίκου Χουλιαρά από την καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεωργία Λαδογιάννη ως προς το Λογοτεχνικό του έργο, οι καθηγητές ΑΣΚΤ κ. Γιάννης Βαλαβανίδης και Χρόνης Μπότσογλου για το εικαστικό του έργο, για δε τη μουσική δημιουργία του Νίκου Χουλιαρά ο Μουσικοσυνθέτης κ. Νίκος Ξυδάκης, ενώ κείμενα από έργα του διαβάστηκαν από τον ηθοποιό κ. Ιεροκλή Μιχαηλίδη.Τέλος η εκδήλωση η οποία θεωρήθηκε από τις πιο επιτυχημένες, ιδιαίτερα σε ποιότητα έκλεισε με τραγούδια του ιδίου του τιμώμενου.


Πηγή: Epirus Gate


Περισσότερα για τον Ηπειρώτη Λογοτέχνη, Εικαστικό Καλλιτέχνη, Μουσικοσυνθέτη και Τραγουδιστή Νίκο Χουλιαρά μπορείτε να διαβάσετε εδώ (www.giannena-e.gr). Στον αναφερόμενο ιστότοπο μπορείτε να βρείτε εκτός των άλλων ποιήματα του καλλιτέχνη, ζωγραφικά του έργα καθώς και τραγούδια ανεβασμένα σε μορφή video στο YouTube. Απ’ εκεί και το πιο κάτω: «Θα σου το πω με Α», από τον δίσκο «Ο Άραχθος» σε στίχους, μουσική και τραγούδι του Νίκου Χουλιαρά.

Σχολιάστε

Filed under Εκδηλώσεις, Στη γειτονιά μας, Video

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s