Έγινε χθες βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Λευκάδα

Για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας και ουσιαστική προστασία των ανέργων. Μ’ αυτό το πλαίσιο διαδήλωσαν χθες βράδυ οι εργάτες κι οι εργάτριες σε 60 πόλεις ολόκληρης της χώρας, μεταξύ αυτών και στη Λευκάδα.

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου στον Αη Μηνά ήταν ο Λάμπρος Νάσσης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας και πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μην επιτρέψουν την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ζητώντας, μεταξύ των άλλων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική και κοινωνική ασφάλιση, να μην μειωθούν οι συντάξεις, να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μην περιοριστούν οι υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας.

Μετά το συλλαλητήριο ακολούθησε πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης που κατέληξε στην κεντρική πλατεία. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τις επόμενες εργατικές κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα αυτό τον χρόνο την πανεργατική απεργία στις 17 Δεκέμβρη.

Σχολιάστε

Filed under Εργατικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s