Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 24 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. καλεί η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ.

grammateia_pame
Η Γραμματεία Λευκάδας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καλεί όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους άνεργους και συνταξιούχους, τους μετανάστες, τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους με stage και τους συμβασιούχους, να μπουν μαζικά στη δράση για τα συλλαλητήρια στις 24 Νοέμβρη.

H δημοσιοποίηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010 επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις εκτιμήσεις ότι, αν και η κυβέρνηση άλλαξε, η αντεργατική πολιτική δε θα έχει τέλος και θα οξύνεται. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά, ανακοινώνει «πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων, ανοίγει και πάλι ζήτημα Ασφαλιστικού, προδιαγράφοντας μια νέα φάση επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, σε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και Κοινωνική Ασφάλιση.

Την άθλια στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανάγκη των εργαζομένων να ‘χουν μεροκάματο, κατεύθυνση, δουλειά έχει πιάσει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρός της έτρεξε να παινέψει την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα «stage» στο δημόσιο γιατί είναι ρουσφέτια της ΝΔ. «Παραλείποντας» βέβαια να πει ότι τα «stage» διαιωνίζονται στον ιδιωτικό τομέα, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση φτηνής εργασίας στους επιχειρηματίες, εντείνοντας την εργοδοτική ασυδοσία, μεταφέροντας πακτωλούς σχετικών προγραμμάτων σε πολυεθνικές, κτλ. Από κοντά βέβαια και η ΝΔ. Το μόνο για το οποίο βρήκαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση τα στελέχη της είναι ότι δεν ανανεώνονται τόσες πολλές συμβάσεις εργασίας.

Οι θέσεις της ΓΣΕΕ, οι θέσεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν και είναι επικίνδυνες. Η εργατική τάξη έχει αντίθετα ταξικά συμφέροντα με το κεφάλαιο, δεν είναι ούτε εταίρος, ούτε συνεταίρος με τους εκμεταλλευτές που πλουτίζουν από το μόχθο της. Η συναίνεση με τους βιομηχάνους και τα άλλα τμήματα των εκμεταλλευτών που ακολουθεί η ΓΣΕΕ, αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρηματιών, στην επιβολή μαζικών ομαδικών απολύσεων και άλλων αντεργατικών μέτρων. Δε διστάζουν μάλιστα σε δήλωσή τους οι μεγαλοεργοδότες να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δηλαδή «πολλά από τα μέτρα αυτά διασταυρώνονται με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχουν συζητηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και με την ηγεσία της ΓΣΕΕ».

  • Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των απολύσεων.
  • Διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων, την ουσιαστική προστασία των ανέργων.
  • Δυναμώνουμε το μέτωπο κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων.
  • Καταδικάζουμε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, γινόμαστε πιο απαιτητικοί.

Γιατί εμείς οι εργάτες και οι εργάτριες, εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο και έχουμε υποχρέωση να τον διεκδικήσουμε. Έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και στις ανάγκες των πολλών, το δρόμο που θα μας απαλλάξει από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.00 μμ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Εργατικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s