Ανακοίνωση – Κάλεσμα της «Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας» (Λ.Α.Ε.)

Για τα τεκταινόμενα εδώ και καιρό τώρα στο ιστορικό Ταμείο Αμύνης Οινοπαραγωγών Λευκάδας (ΤΑΟΛ).

«Αγρότες και αγρότισσες

Η σημερινή Διοίκηση στο ΤΑΟΛ κατάφερε να πάρει στην τελευταία Γενική Συνέλευση μαζί με άλλους έξι αντιπροσώπους την «πλειοψηφία» στην γενική συνέλευση και να «εγκρίνει» έτσι τα πεπραγμένα της. Ξέρουν όμως ότι το σύνολο της αγροτιάς όχι μόνο δεν τα εγκρίνει αλλά απαιτούν να ξεκουμπιστούν από το «παραμάγαζο» που έστησαν στο ΤΑΟΛ.

Από Ένωση προστασίας του εισοδήματος των αγροτών και της περιουσίας του, έφτιαξαν ένα ιδιωτικό γραφείο που αδιαφορεί για την τύχη των αγροτών και παράλληλα εκμεταλλεύεται την περιουσία ενός αιώνα για να βολεύουν εαυτούς και αλλήλους.

Έτσι για δεύτερη φορά δεν παίρνει τα σταφύλια και έχει απλήρωτους τους περσινούς παραγωγούς. Την ίδια ώρα όμως χαρατσώνει τους αγρότες κάθε χρόνο με τις δηλώσεις που γίνονται για να πάρουν τις πενιχρές επιδοτήσεις.

oinopoieio

Το οινοποιείο του ΤΑΟΛ στο κάστρο

Μετά το ξεπούλημα του πυρηνελαιουργείου και του ξενοδοχείου, ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί και το οινοποιείο με τα 23 στρέμματα στο κάστρο και όλως παραδόξως συνδιαλέγονται με τα ίδια πρόσωπα για την ενοικίασή του. Είναι τα πρόσωπα που συνεργάζονταν ο διευθυντής της Ένωσης και όπως και με το ξενοδοχείο θα διαπραγματευθεί και τώρα την τιμή του ξεπουλήματος του κάστρου.

Αγρότες και αγρότισσες

Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι Διοικήσεις του ΤΑΟΛ, έχουν ξεγράψει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της ΕΝΩΣΗΣ και την θέλουν τσιφλίκι τους που θα ξεπουλάει ότι με κόπο και αίμα έχτισαν οι πατεράδες μας εδώ και 100 χρόνια. Οι διάτρητες διαδικασίες ξεπουλήματος και μάλιστα στα ίδια πρόσωπα, μετατρέπουν το «ΤΑΜΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» σε ενοικιαστή κτιρίων, μεσολαβητή των επιδοτήσεων με μεγάλο χαράτσι για τους συνεταίρους και μηχανισμό βολέματος των παιδιών τους. Γι’ αυτό και θέλουν να μεγαλώσουν τη θητεία τους σε 4 χρόνια, ώστε ανενόχλητοι να προχωρήσουν τα σχέδιά τους. Γι’ αυτό και τώρα όπως όπως κάνουν εκλογές στους συνεταιρισμούς, ακόμα και στα χαρτιά για να έχουν, υποτακτικούς αντιπροσώπους που θα εγκρίνουν και θα νομιμοποιούν τα σχέδια τους.

Δεν ασχολήθηκαν και δεν θα ασχοληθούν με τα ολοένα και οξύτερα προβλήματα της αγροτιάς, αφού έχουν σημαία τους την Κοινή Αγροτική Πολιτική που οδήγησε τα αγροτικά προϊόντα στην απαξίωση και τους αγρότες στην εξαθλίωση και εξαφάνιση.

Καλούμε όλους

  • Να καταδικάσουν τις ενέργειες και τις αποφάσεις της συναινετικής δικομματικής Διοίκησης της ΕΝΩΣΗΣ. Τις προσπάθειες αλλαγής του καταστατικού και τις διαρκείς εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις προς το ΔΣ, που παρακάμπτουν την Γενική Συνέλευση. Την πλαστογράφηση των αποφάσεων όπως στην περίπτωση του ακινήτου της αποθήκης ελαιολάδου.
  • Να στηρίξουν την περιουσία που για ένα αιώνα με ιδρώτα και αίμα δημιούργησαν γενιές και γενιές αγροτών.
  • Να σταματήσουμε τώρα με κάθε τρόπο τις διαδικασίες ξεπουλήματος και να κάνει μια νέα αρχή να λειτουργήσει η Ένωση στηρίζοντας την αγροτιά και το εισόδημα της, με αξιοποίηση της περιουσίας σε όφελος των ιδιοκτητών της και όχι των ολίγων.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι σταφυλοπαραγωγοί».

Σχολιάστε

Filed under Αγροτιά, Ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s