Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές του Ελληνικού λαού στο Λαζαρέτο

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, το ΝΣ της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, για την εκδήλωση τιμής στο Λαζαρέτο Κέρκυρας:

Το Μνημείο στο Λαζαρέτο Κέρκυρας. Φαίνεται κομμάτι του τοίχου -με τις τρύπες από τις σφαίρες- που γίνονταν οι εκτελέσεις (Πηγή: www.corfunews.eu)

Το Μνημείο στο Λαζαρέτο Κέρκυρας. Φαίνεται κομμάτι του τοίχου -με τις τρύπες από τις σφαίρες- που γίνονταν οι εκτελέσεις (Πηγή: http://www.corfunews.eu)

«Η Νομαρχιακή επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, το Παράρτημα Κέρκυρας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009 στο Λαζαρέτο εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές του Ελληνικού λαού.

Οι 118 (καταμετρημένοι) εκτελεσμένοι της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που στην πλειοψηφία τους ήταν νέα παιδιά, έπεσαν στο χώρο του Λαζαρέτο κατά την περίοδο του 1947-1949.

Οι Αγωνιστές αυτοί είχαν κάνει ένα και μοναδικό «έγκλημα»: Αγωνιζόμενοι κατά των Γερμανών ναζιστών και των Ιταλών φασιστών κατά τη διάρκεια της κατοχής, διαμόρφωσαν την ακατάσβεστη θέληση για μια Ελλάδα ελεύθερη από ξένες δυνάμεις, μια Ελλάδα της Λαοκρατίας και Δημοκρατίας, πάλεψαν για μια πατρίδα που θα ανήκει στο λαό της. Θέλησαν και μετά τον πόλεμο να κάνουν πράξη τα όνειρα για τα οποία αγωνίστηκαν στην κατοχή.

Για τις μεταπολεμικές ξενόδουλες ελληνικές κυβερνήσεις και τους Εγγλέζους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές που πάτησαν την ελληνική γη αμέσως μετά την αποχώρηση των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, η παραπάνω στάση ήταν έγκλημα που έπρεπε να τιμωρηθεί με το θάνατο.

Κερκυραίες και Κερκυραίοι

Η εκδήλωση αυτή δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές. Είναι εκδήλωση μνήμης και τιμής στους αγώνες του λαού μας ενάντια σε κάθε εξάρτηση και ενάντια στους πολέμους που γεννάνε οι ιμπεριαλιστές.

Το όραμα των Αγωνιστών της περιόδου εκείνης, για το οποίο έδωσαν και την ζωή τους για μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη, παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας.

Ο ελληνικός λαός δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για μια Ελλάδα που δεν θα την μπλέκουν οι κάθε λογής ξενόδουλες κυβερνήσεις σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς (Παλαιστίνη, Κύπρο, Λίβανο, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ) για μια Ελλάδα ανεξάρτητη από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να δώσει μαζικά το παρόν στην εκδήλωση τιμής και αγώνα.

Η αναχώρηση για το Λαζαρέτο γίνεται Κυριακή 8/11/09, 10 π.μ. από το νέο Λιμάνι (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου)».

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινώσεις, Εθνική Αντίσταση, Στη γειτονιά μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s