Δημόσια διαβούλευση – Σχέδιο Νόμου: Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης

Ανοικτή διακυβέρνηση λοιπόν …δημόσιες ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις -δε μοίραζαν τουλάχιστον και ένα υπολογιστή σε κάθε σπίτι- και πάει λέγοντας. Έτσι ο καθένας λέει, πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί να παίρνει μέρος στις δημόσιες διαβουλεύσεις για προτάσεις νόμου που θα κατατίθενται μετά ως Σχέδια Νόμου προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Δεν ξέρω… Πρωτόγνωρα πράγματα. Τώρα το θέμα είναι ποιος κοροϊδεύει ποιον. Αυτό βέβαια το ξέρω, αλλά έχουμε τουλάχιστον μια ελπίδα, ότι στο κάτω-κάτω το μέτρο αυτό μπορεί να «λειτουργήσει …ψυχοθεραπευτικά», όπως αναφέρει και κάποια σε ένα καταχωρημένο σχόλιό της που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

egov Έριξα, από περιέργεια περισσότερο, μια ματιά στη διαβούλευση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 για το Σχέδιο Νόμου: Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης. Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταχωρημένα 452 σχόλια.

Διαλέξαμε ένα απ’ αυτά και το παραθέτουμε:

«Κρατώ πολλές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου επικοινωνίας με τους πολίτες. Φοβάμαι ότι απλά θα είναι μια σφυγμομέτρηση χωρίς αξιολόγηση. Μακάρι να είμαι εγώ αυτή που θα διαψευστεί.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, βρίσκω ότι δεν λύνει κάτι. Επιπρόσθετα, ποια είναι τα κριτήρια που καθορίζουν το ποιος χρειάζεται αυτή την οικονομική ενίσχυση; Με δεδομένη τη φοροδιαφυγή, η φορολογική δήλωση είναι αναξιόπιστη. Ένας κατακερματισμός ενός ποσού δεν βοηθά. Ο κόσμος χρειάζεται εργασία που να του επιτρέπει να ζει με αξιοπρέπεια και όχι με «επαιτεία» και «ελεημοσύνες».

Έβλεπα στις 28/10, κατά τη διάρκεια της γιορτής στο σχολείο μου, τη λίμνη που σχηματίζονταν στο «αμφιθέατρο» από τα νερά της βροχής που έτρεχαν από την οροφή (χρόνια τώρα) και σκεφτόμουν πόσα από τα παιδιά των «κρατούντων» αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις στα σχολεία τους.

Βλέπω φέτος την κόρη μου και άλλους 250 συμφοιτητές της να μην έχει δικαίωμα σίτισης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επειδή, αυθαίρετα, το όριο εισοδήματος ανέβηκε και επειδή το σπίτι της είναι 120 km από το Βόλο, έχει επιπλέον λόγους να μην δικαιούται… Καποιοι φωτισμένοι πανεπιστημιακοί κρίνουν ότι αυτά τα παιδιά …ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ!!!!!

Τουλάχιστον ας λειτουργήσει …ψυχοθεραπευτικά! Τα λέμε κάπου και ξεσπάμε.»

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ελληνική Βουλή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s