Άρθρο αναγνώστη μας για την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Ελλομένου

«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη και πραγματικά λυπηρή, η εικόνα που παρουσιάζει η ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Ελλομένου. Του Δήμου μου. Ενός από τους μεγαλύτερους Δήμους του νησιού μας που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών και παραθεριστών. Οι αναφορές που έχει αφορούν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή επί Δημαρχίας Σπύρου Καββαδά-Ψωμά!!! Τέσσερα (4) χρόνια πίσω. Και κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να αλλάξει ούτε καν τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γνωρίζει κάποιος που επιθυμεί ν’ αναζητήσει κάτι ή κάποιον, ποιος διοικεί αυτό τον έρμο και πολύπαθο τόπο. Πλήρη απαξίωση και παραίτηση.

istoselida_dhmou_ellomenou

Φαντάζομαι τα καλοκαίρια που κάθε φυσιολογικός πολίτης θα έμπαινε στην ιστοσελίδα για να μάθει πληροφορίες σχετικές και έβλεπε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα τι θα έλεγε για το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελλομένου.

Καλά, αυτός ο Δήμαρχος δεν χρησιμοποιεί υπολογιστή; δεν επικοινωνεί με συναδέλφους του Δημάρχους μέσω e-mail; δεν ενημερώνεται άραγε για την διάδοση της ευρυζωνικότητας και τα κονδύλια που το αρμόδιο υπουργείο δαπανά; δεν επισκέπτεται ιστοσελίδες άλλων Δήμων, έστω και των γειτονικών με τον δικό του να δει και να συγκρίνει; δεν έχει συνεργάτες που στοιχειωδώς θα του έλεγαν μερικά πράγματα και θα του εφιστούσαν την προσοχή προκειμένου να κάνει κάτι για να διορθώσει αυτό το χάλι μαύρο; αλλά κι αν δεν μπορούν οι ίδιοι, πόσο άραγε κοστίζει η ανάθεση σε μια εταιρεία κατασκευής και συντήρησης ιστοσελίδων προκειμένου ν’ αναλάβει να ενημερώνει τακτικά το περιεχόμενό της, αναρτώντας κάθε λογής ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, κατασκευές έργων, προκηρύξεις διαγωνισμών και δημοπρασιών, εκπόνηση μελετών, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ευκαιρίες απασχόλησης και εργασίας, δελτία τύπου; δεν διαβάζουν άραγε εφημερίδες για να ξέρουν ότι ο Δήμος Τρικάλων απέσπασε πανευρωπαϊκό βραβείο καλύτερου ηλεκτρονικά οργανωμένου Δήμου για το 2009 με επίσημη πιστοποίηση παροχής υπηρεσιών και 100% απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που οφείλεται ακριβώς σ’ αυτή του την ηλεκτρονική πρωτοπορία;

Εκπλήσσομαι πάντως πραγματικά γι’ αυτή την εικόνα και κατάσταση, γιατί ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ Δήμαρχος, Θοδωρής Βερύκιος, είναι ένας νέος άνθρωπος που ζει και βιώνει καθημερινά την συνεχώς εξελισσόμενη και δυναμικά αναπτυσσόμενη τεχνολογία της πληροφορικής και της εφαρμογής αυτής στην καθημερινότητα των πολιτών και που θα έπρεπε να προτρέπει και να προωθεί και όχι να αποτρέπει από αυτό που λέμε Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ενημέρωση και επικοινωνία.

Πιστεύω μετά από αυτό μου το, καθόλου κολακευτικό, σχόλιο για τις ηλεκτρονικά παρεχόμενες υπηρεσίες και πληροφορίες του Δήμου Ελλομένου, να υπάρξει μια άμεση κίνηση και ευαισθητοποίηση του Δημάρχου προσωπικά, προκειμένου ν’ αλλάξει η εικόνα και κυρίως το περιεχόμενο».

Αλέξανδρος Αθ. Μουζάκης,
Κ. Παλαμά 10, TK 143 42 Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Δήμος Ελλομένου, Το Δικό σας Βήμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s