Δεκτή έγινε η αγωγή του Νομάρχη και του Αντινομάρχη κατά του Ιωάννη Θερμού της εφημερίδας «Τα καλά Νέα»

Ένα… διαφορετικό Δελτίο Τύπου αυτή τη φορά από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας. Που δεν έχει να κάνει με τις καθαυτές δραστηριότητες της Νομαρχίας, αλλά με την εκδίκαση μιας αγωγής -των κ.κ. Νομάρχη και Αντινομάρχη- κατά του εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Τα καλά Νέα της Λευκάδας». Το παραθέτουμε ως έχει:

kala_nea_lefkadas

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα 19 Οκτωβρίου 2009

Δελτίο Τύπου

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ.
ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΡΜΟΥ – ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Τα Καλά Νέα».

Δικαιώθηκαν ο Νομάρχης Κώστας Αραβανής και ο Αντινομάρχης Σπύρος Ρεκατσίνας με την 228/2009 απόφαση του Πρωτοδικείου Λευκάδας. Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή τους για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Καλά Νέα» του εκδότη Γιάννη Θερμού στις 24/03/2009 με τίτλο: «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ».

Μεταξύ των πολλών συκοφαντικών που έγραψε στην εφημερίδα του ο Γιάννης Θερμός στις 24/03/2009 αναφέρει: «…και η βλακεία! Εκτός της καταφανούς παρανομίας που έκαναν ανοίγοντας τις προσφορές, προχώρησαν και στη βλακεία της πλαστογραφίας πρωτοκόλλων…» για την περίπτωση διαδικασίας ανάδειξης της καλύτερης προσφοράς για τη λήψη δανείου για το ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 228/2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ :

«…Το γεγονός αυτό είναι ψευδές, καθώς ο εναγόμενος δεν έφερε κανένα στοιχείο από το οποίο να αποδεικνύεται κάτι διαφορετικό…  συνεπώς ο εναγόμενος γνώριζε την αναλήθεια του ισχυρισμού αυτού προκειμένου να διαδώσει στο αναγνωστικό κοινό του ότι «το παιχνίδι ήταν στημένο…»

«…Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν δύναται να θεωρηθεί ότι γράφτηκε από λειτουργό του τύπου κατά την άσκηση του επιβεβλημένου καθήκοντος ενημέρωσης της κοινής γνώμης επί ζητήματος μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και άσκησης κριτικής σε δημόσια πρόσωπα για τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντα τους ως Νομάρχης και μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου αντίστοιχα, αφού αποδείχθηκε ότι ο εναγόμενος γνώριζε ότι τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ήταν ψευδή. Συνακόλουθα, από τα παραπάνω αναφερόμενα συνάγεται ότι το δημοσίευμα, κατά τον νόμο και την κοινή αντίληψη, ενέχει καταφρονητική διάθεση σε βάρος των εναγόντων και χρησιμοποιήθηκε για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή τους, προσέβαλε δε παράνομα την προσωπικότητα τους, καθόσον σε αυτό αναφέρονται ψευδή γεγονότα σε βάρος των εναγόντων, ο δε συντάκτης του δημοσιεύματος και διευθυντής της εφημερίδας ήταν γνώστης της ανακρίβειάς του, από τον τρόπο δε και τις περιστάσεις που έγινε η εκδήλωση αυτή του τελευταίου προκύπτει σκοπός κατευθυνόμενος ειδικά στην προσβολή της τιμής τους, με έκδηλη αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου τους, αλλά και με περιφρόνησή τους, ενώ οι απαξιωτικοί, σε βάρος τους, σκοποί του εναγόμενου πραγματώθηκε από αυτόν πλήρως με τις προαναφερθείσες προσβλητικές και έκδηλα καταφρονητικές της προσωπικότητας τους εκφράσεις…

Περαιτέρω αποδεικνύεται ότι από την προεκτιθέμενη παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά του εναγόμενου προσβλήθηκε η τιμή και η υπόληψη των εναγόντων και συνεπώς αυτοί υπέστησαν ηθική βλάβη, προς αποκατάσταση της οποίας δικαιούνται χρηματική ικανοποίηση.

Υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει σε έκαστο των εναγόντων το ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500 €), με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής μέχρι την εξόφληση.

Καταδικάζει αυτόν (εναγόμενο) στην καταβολή ενός μέρους των δικαστικών εξόδων των εναγόντων, τα οποία ορίζει στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200€)».

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Ανακοινώσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

One response to “Δεκτή έγινε η αγωγή του Νομάρχη και του Αντινομάρχη κατά του Ιωάννη Θερμού της εφημερίδας «Τα καλά Νέα»

  1. παλιοβορος

    Θα εχει γελιο,
    οι φονταμελιστες του λιβαδιου με τα πρασινα αλογα,εναντιων ημεδαπον, αναρχοαυτονομον,εραστων της δυναμης τωνΜΜΕ, ,το ΣΚΟΡ. 2.500 € ……..περαιτέρω αποδεικνύεται ότι από την προεκτιθέμενη παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά του εναγόμενου προσβλήθηκε η τιμή και η υπόληψη των εναγόντων και συνεπώς αυτοί υπέστησαν <> βλάβη, (απο βλαβη αραγε δεν ειχαν πριν??) προς αποκατάσταση της οποίας δικαιούνται χρηματική ικανοποίηση……….Η τιμη τιμη δεν εχει……αλλα κοστιζει κατι ψιλα

    Τυχερε εσει θα εισαι εξεδρα, στη συνεχεια του αγωνα,εγω φευγω,περιμενω νεοτερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s