Ωράριο λειτουργίας Πλωτής Γέφυρας Λευκάδας για τη διέλευση σκαφών

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο Λευκάδας:

«… 1. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την δυσλειτουργία του μηχανισμού περιστροφής (bow thruster) της Π/Γ «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» Ν.Π. 26 και την ανάγκη επισκευής του συστήματος περιστροφής όπως φαίνεται από τη σχετική αλληλογραφία της υπηρεσίας μας και συναρμοδίων υπηρεσιών και προκειμένου αφ’ ενός να αποφευχθεί όσο το δυνατό η περαιτέρω επιβάρυνση της καταστάσεώς της και αφετέρω παράλληλα να εξυπηρετηθεί η κίνηση τροχοφόρων και θαλασσίων μέσων με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση η Π/Γ «ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ» Ν.Π. 26, η οποία χρησιμοποιείται για την διαπόρθμευση των επιβατών και οχημάτων στο Βόρειο τμήμα του Διαύλου Λευκάδας, από την 13-10-2009 και από ώρα 07.30 δεν θα κάνει καμία περιστροφή, λόγω εργασιών εξάρμοσης του συστήματος και αποστολής του προς επισκευή για την οποία εκτιμάται χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, ήτοι μέχρι την 23-10-2009.

2. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα η διέλευση μικρών σκαφών ολικού μήκους μέχρι 15 μ. και πλάτους μέχρι 5 μ. μπορεί να γίνεται κανονικά ανά μία ώρα με την ανύψωση του καταπέλτη μετά από συνεννόηση των κυβερνητών με το χειριστή της Π/Γ…»

ploti_gefyra_02

Δηλαδή με λίγα λόγια η πλωτή γέφυρα, που ενώνει τη Λευκάδα με την Ακαρνανία, δεν θα περιστρέφεται για διάστημα δέκα ημερών, από 13.10 μέχρι και 23.10.2009, αποκλείοντας έτσι -δεν ξέρω τι κίνηση υπάρχει την εποχή αυτή- τη διέλευση κότερων και ιστιοφόρων. Οπότε η υποθαλάσσια ζεύξη καθίσταται σήμερα ένα έργο υποδομής για το νησί μας, ιδιαίτερα δε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  με την αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και σκαφών.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινώσεις, Λευκάδα, Τουρισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s