Δεύτερη τετραετία Χαραλάμπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο – Ο λαός επανεξέλεξε τον έντιμο αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Λαού

Οι εκλογές που έγιναν σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν φέρνουν ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εκφράζει τις θετικές διεργασίες που έχουν γίνει στην λαϊκή συνείδηση με την αναμφισβήτητη συμβολή του ΚΚΕ. Η καταδίκη της ΝΔ είναι σωστή και εύλογη. H ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει εμπιστοσύνη και πίστη στο πρόγραμμά του. Κυριάρχησε η λογική να φύγει η ΝΔ και να σχηματισθεί κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και όχι να αλλάξει η πολιτική. Εμείς επιμένουμε ότι έρχονται χειρότερα, η νέα κυβέρνηση θα ηγηθεί μιας τέτοιας πολιτικής, η ΝΔ θα ζητά πιο γρήγορα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν πολιτική ριζικής εναντίωσης.

Στο χέρι του λαού είναι αυτό που δεν έκφρασε στη κάλπη να το εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο στο μαζικό κίνημα με ένταση της ταξικής πάλης και με την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στη θύελλα των νέων αντιλαϊκών επιλογών.

Ο δικομματισμός έχει τραυματιστεί αν και στην κάλπη δεν έχει φανεί. Χρειάζεται ΚΚΕ δυνατό, ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα και να κατανοήσει ο λαός την δύναμή του.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το ΚΚΕ άντεξε. Αυτό οφείλεται στην σωστή πολιτική γραμμή, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Η αντοχή του ΚΚΕ περικλείει σημαντική δυναμική που θα φανεί ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Παραμένει το μόνο Κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει την κυρίαρχη στρατηγική που υλοποιείται και μέσω της εναλλαγής των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας.

charalampous

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Νομό της Κέρκυρας είναι θετικό και επανεκλέγεται κομμουνιστής βουλευτής. Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη των αγώνων σημαντικών τμημάτων της εργατικής τάξης (ξενοδοχοϋπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, ναυτεργάτες κ.α) σε συνδυασμό με τη σημαντική δράση της κομματικής οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ και του κομμουνιστή βουλευτή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φίλους, τους οπαδούς, εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά και έφτασαν μέχρι την κάλπη παρά τα εκβιαστικά διλήμματα. Ιδιαίτερα όλους εκείνους που συναντηθήκαμε στους κοινωνικούς αγώνες και παρά τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες τους συστρατεύθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές και βοήθησαν για την επανεκλογή του κομμουνιστή βουλευτή.

Η εμπιστοσύνη στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερες ευθύνες γι΄αυτό θάμαστε απ΄αύριο στην πρώτη γραμμή της μάχης για συσπείρωση, ενότητα στην πάλη, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, για την ματαίωση των χειρότερων που έρχονται, για διεκδίκηση όσο γίνεται κάποιων λύσεων που ανακουφίζουν το λαό. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή, να πειστεί ο ίδιος ο λαός, το κίνημα για τη δύναμη που διαθέτει.
======================================================
Πηγή: Κερκυραϊκή Χώρα (http://kerkhora.blogspot.com/)

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Επτάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s