Μαζική και δυναμική η χθεσινοβραδυνή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λευκάδα

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και το …κρυφτούλι με τη βροχή, έγινε χτες βράδυ σε ανοιχτό χώρο, στην πλατεία της πόλης της Λευκάδας, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Στη μαζική και δυναμική συνάμα συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Τη συγκέντρωση κάλυψε τηλεοπτικά το τοπικό κανάλι Lefkatas TV.

«… Μπορούμε να ζητήσουμε την ψήφο από τους εργαζόμενους, ακόμα και απ’ αυτούς που δεν συμφωνούν σ’ όλα μαζί μας. Γιατί έχουμε στρατηγική που είναι στη μια όχθη με τον εργαζόμενο λαό κατά των μονοπωλίων. Γιατί είμαστε σε θέση να συνδυάζουμε σωστά την πάλη στα καθημερινά προβλήματα, για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, για να περάσουμε σε αντεπίθεση. Γιατί το ΚΚΕ έχει φερέγγυα πολιτική συμμαχιών, του ενιαίου μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νέων που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα. Γιατί δικαιωθήκαμε σ’ όσα είπαμε. Είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Γιατί έχουμε πολιτική που βοηθάει στην απόσπαση κατακτήσεων, αλλά και πολιτική πρόταση εξουσίας…». Αυτό το κάλεσμα για μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ, το οποίο στήριξε και πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη ταξικών αγώνων, που έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση ενάντια στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, απηύθυνε στον λευκαδίτικο λαό ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση.

Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαρία Καββαδά και Άγγελος Βρεττός.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Νομού Λευκάδας Μαρία Καββαδά χαιρετίζει τη συγκέντρωση

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Νομού Λευκάδας Μαρία Καββαδά χαιρετίζει τη συγκέντρωση

«… Μπορούμε -είπε ο Γιώργος Τούσσας- να ανοίξουμε δρόμους για ρήξη και ανατροπή προς όφελος του εργαζόμενου λαού. Όλοι οι δρόμοι που δοκιμάστηκαν ήταν σε βάρος του λαού. Ο μόνος ρεαλιστικός και ελπιδοφόρος δρόμος για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία είναι η ενδυνάμωση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιμονοπωλιακής πάλης για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και τη λαϊκή ευημερία.

Ο Άγγελος Βρεττός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση

Ο Άγγελος Βρεττός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση

Από αυτό το βήμα απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά ιδιαίτερα σε όσους συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα και τους λέμε θαρρετά: Αξίζει να δοκιμάσουν να ψηφίσουν ΚΚΕ.

Καλούμε όσους σκέφτονταν να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές αλλά τελικά παρασύρθηκαν από την αντίληψη της αποχής και δεν ψήφισαν. Η αποχή όχι μόνο δεν έστειλε κανένα μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα θεώρησαν ότι την «έχουν του χεριού τους». Η αποχή βολεύει το σύστημα, ανάβει πράσινο φως στο «μπαράζ» των αντιλαϊκών μέτρων.

Καλούμε τους απλούς εργαζόμενους που πίστεψαν ότι η ΝΔ θα καλυτερέψει την κατάσταση. Η ΝΔ είναι κόμμα του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, που χρόνια τώρα ζουν στη χίμαιρα της αυταπάτης. Που συμφωνούν με το ΚΚΕ και δεν θέλουν να το παραδεχτούν στην κάλπη. Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Είναι κόμμα του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην παρασυρθούν από την δημοκοπία και τον λαϊκισμό του ΛΑΟΣ. Πρόκειται για κόμμα τυχοδιωκτικό, χωρίς αρχές, με αποστολή να εκτονώνει αντιδραστικά τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Πρόκειται για κόμμα χωρίς αρχές, μα με μια αρχή: Σωσίβιο στο σύστημα των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Καλούμε τους ριζοσπάστες, τους αριστερούς που καταλαβαίνουν τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος, που κατανοούν την ανάγκη συνολικής ανατροπής.

Όσους πίστεψαν ή είχαν αυταπάτες για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την ονομαζόμενη ενότητα της αριστεράς. Τώρα ξέρουν.

Το ΚΚΕ σας καλεί να κάνετε το μεγάλο βήμα. Ελάτε μαζί μας. Η ψήφος του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας στις εκλογές στις 4 Οκτώβρη πρέπει να είναι κόκκινη, ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό εργατικό κίνημα, δυνατός ο λαός».

Σχολιάστε

Filed under Εκλογικά

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.