Συνολικά 184 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Η1Ν1 στα Ιόνια Νησιά – Δραστηριότητες της Νομαρχιακής Επιτροπής Πανδημίας

Σε 2.149 ανέρχονταν χτες τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) στη χώρα μας σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης που εξέδωσε στις 16.09.2009 το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ).

Με συνολικά 184 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πέρασε στην τέταρτη κατά σειρά Περιφέρεια της χώρας μας με τα περισσότερα κρούσματα, μετά την Αττική με 981, την Κρήτη με 303 και την Κεντρική Μακεδονία με 197 κρούσματα. Από τα 184 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά, τα 47 αφορούν κρούσματα σε ταξιδιώτες, 1 είναι κρούσμα με δευτερογενή μετάδοση στην Ελλάδα από ταξιδιώτες, 11 κρούσματα με άλλη γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, 29 κρούσματα χωρίς γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, ενώ 96 κρούσματα είναι με άγνωστο πιθανό τρόπο μόλυνσης.

Παραθέτουμε και το δελτίο Τύπου της «Νομαρχιακής Επιτροπής Πανδημίας» για τις ενημερωτικές κύρια δραστηριότητες της επιτροπής σε σχολεία, ΚΑΠΗ και Γηροκομείο.

nea_gripi2

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα 16 Σεπτεμβρίου 2009

Δελτίο Τύπου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πανδημίας υλοποιώντας το τοπικό επιχειρησιακό σχέδιο κατά της νέας γρίπης που επεξεργάστηκε η υπηρεσία Υγείας με ευθύνη του αρμόδιου αντινομάρχη κ. Λευτέρη Αραβανή, προγραμμάτισε και υλοποιεί, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία. Η ενημέρωση αφορά κανόνες ατομικής υγιεινής, κανόνες ατομικής συμπεριφοράς και προμήθειες του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης αναφέρεται και στο ΚΑΠΗ και στο Γηροκομείο.

Η ενημέρωση υλοποιείται με ευθύνη του ιατρού κ. Μιχάλη Αρετή, μέλους της επιτροπής και υπεύθυνου των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Με ευθύνη επίσης της Νομαρχίας και των σχολικών επιτροπών ολοκληρώθηκε η απολύμανση των σχολικών χώρων. Παράλληλα οι υπηρεσίες υγείας της Νομαρχίας θα εντείνουν τους υγειονομικούς ελέγχους στις σχολικές μονάδες και στα γύρω καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πανδημίας θα προχωρήσει άμεσα στον καθορισμό των εμβολιαστικών κέντρων σε συνεργασία με το Νοσοκομείο.

Οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκαιρα για τις προτεραιότητες του προγράμματος εμβολιασμού και των χώρων που θα διενεργηθούν.

Επίσης η Νομαρχιακή επιτροπή θεωρεί υποχρέωσή της να συστήσει ψύχραιμη αντιμετώπιση και να θυμίσει ότι ο εφησυχασμός και ο πανικός είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινώσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s