Κάποια εύλογα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Σφακιωτών…

… σε σχέση με την άσχημη και επικίνδυνη κατάσταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαζαράτων του Δήμου Σφακιωτών:

Πριν από λίγα χρόνια στο Δήμο Σφακιωτών κατασκευάστηκε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο τύπου 5Χ5 που πραγματικά αποτελούσε στολίδι για το Δήμο. Ένα γήπεδο με φαινομενικά ωραία τεχνική κατασκευή και σε σωστή θέση μέσα στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Λαζαράτων. Το συγκεκριμένο γήπεδο αποτελεί πόλο έλξης για όλα τα μικρά παιδιά και εφήβους του Δήμου καθώς επίσης και τα καλοκαίρια για πολλούς νεαρούς τουρίστες με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες του Δήμου και όχι μόνο να είναι ήσυχες ότι τα παιδιά τους βρίσκονται εκεί και όχι σε κάποια καφετέρια.

Αφού λοιπόν πέρασαν δυο με τρία χρόνια από την δημιουργία του η εγκατάλειψη αυτού του μικρού στολιδιού από τον Δήμο αποτελεί πλέον έγκλημα σε βάρος της νεολαίας της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Το γήπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι ξεκλείδωτο έτσι ώστε να γίνονται διάφοροι βανδαλισμοί σε βάρος του.
  2. Ο συνθετικός τάπητας του γηπέδου είναι καμένος από βεγγαλικό αλλά κανείς από τους αρμοδίους δεν έχει ενδιαφερθεί για την τρύπα που υπάρχει στο κέντρο του γηπέδου.
  3. Τα προστατευτικά καλύμματα που υπάρχουν στις σιδερένιες κολώνες που κρατούν τους προβολείς του γηπέδου, (κολώνες τις οποίες σε όλα τα γήπεδα τύπου 5Χ5 πανελλαδικά είναι έξω από το γήπεδο, αντίθετα στο συγκεκριμένο βρίσκονται μέσα) είναι ανύπαρκτα με αποτέλεσμα τα παιδιά που αθλούνται να κινδυνεύουν να χτυπήσουν πάνω σε αυτές.
  4. Η περίφραξη είναι αρκετά σημεία κομμένη (σε ένα συγκεκριμένο σημείο έχει κοπεί από δημοτικούς υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν εκδηλώσεις του Δήμου και δεν έχει επισκευαστεί από την περσινή καλοκαιρινή περίοδο).
  5. Τα σιδερένια ποδοσφαιρικά τέρματα δεν έχουν πακτωθεί από κατασκευής με αποτέλεσμα να είναι προφανής ο κίνδυνος ατυχήματος από την πτώση τους.
  6. Οι τουαλέτες του γηπέδου, που είναι και αυτές με τη σειρά τους ξεκλείδωτες, είναι ακαθάριστες σε άσχημο βαθμό έτσι ώστε να αποτελούν σίγουρα εστία μόλυνσης.
  7. Τα θαμνώδη ακανθώδη αγριόχορτα (βάτα) από διπλανά χωράφια έχουν εισβάλει μέσα στο γήπεδο (έως δυο μετρά περίπου) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει κανένα παιδί σε εκείνο το σημείο.
  8. Πίσω από το γήπεδο και σε απόσταση δυο μέτρων υπάρχει «κανονικός» σκουπιδότοπος, προφανώς δημιουργημένος από τους επισκέπτες του γηπέδου, λόγω έλλειψης κάδων απορριμμάτων, που εκτός από την έντονη δυσοσμία που υπάρχει να τίθεται θέμα υγιεινής των παιδιών.
  9. Η μία από τις τέσσερεις σιδερένιες κολώνες που συγκρατούν την περίφραξη του γηπέδου έχει χτυπηθεί εξωτερικά από μεγάλο όχημα που σταθμεύει στο παρακείμενο παράνομα καταταχρασθέν, από τους ιδιοκτήτες βαρέων οχημάτων του Δήμου, πάρκινγκ με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η σταθερότητα της συνολικής περίφραξης του γηπέδου.
  10. Το προστατευτικό δίχτυ της οροφής του γηπέδου έχει χάσει τα όρια συγκράτησης του με συνέπεια να έχει πέσει αρκετά μέσα στο γήπεδο και να εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Κοιτώντας λοιπόν κάποιος όλα αυτά αναρωτιέται έγινε έλεγχος σωστής κατασκευής κατά την παραλαβή του γηπέδου;

Δεν μπορεί ο Δήμος Σφακιωτών να χειριστεί το θέμα της φύλαξης του γηπέδου με ένα δημοτικό υπάλληλο;

Κλείνοντας αξιότιμε κύριε Δήμαρχε θα διαπιστώσετε και σεις ο ίδιος αν επιτέλους μπείτε στο γηπεδάκι αυτό ότι όλα τα παραπάνω δείχνουν την ύπαρξη, την ευαισθησία και την εκτίμηση που έχετε απέναντι στη νέα γενιά.

Ο πολιτισμός ξεκινά από τη σωστή διατήρηση και φροντίδα τέτοιων έργων και όχι από τη «γέννηση» εκδηλώσεων τύπου «ΦΛΑΟΥΝΑΣ».

Με τιμή
ένας επισκέπτης του Δήμου Σφακιωτών

Σχολιάστε

Filed under Δήμος Σφακιωτών, Στραβά κι ανάποδα, Το Δικό σας Βήμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s