Που ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου

wahl01 Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών στον τόπο διαμονής τους, εφόσον είχαν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Ιούνη του 2009.
  1. Για να ψηφίσει ένας ετεροδημότης στον τόπο διαμονής του και όχι στο δήμο ή στην κοινότητα στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένος, πρέπει με αίτησή του να έχει γραφτεί στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών. Όσοι έχουν γραφτεί σε αυτούς τους ειδικούς καταλόγους μέχρι τις 30 Ιούνη, ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους.
  2. Η εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών δεν ισχύει μόνο για μία εκλογική αναμέτρηση, αλλά για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν, εφόσον δεν υπάρξει διαγραφή από αυτούς.
  3. Όσοι ετεροδημότες ζήτησαν να διαγραφούν από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 30 Ιούνη του 2009, θα ψηφίσουν στο δήμο ή στην κοινότητα που είναι εγγεγραμμένοι ως δημότες. Όσοι ζήτησαν να διαγραφούν από τους εν λόγω καταλόγους μετά το τέλος Ιούνη (Ιούλης – Αύγουστος – Σεπτέμβρης) θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Παραδείγματα

  1. Αν κάποιος σε μία από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισε ως ετεροδημότης στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού και δε ζήτησε να διαγραφεί από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, θα ψηφίσει και πάλι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού
  2. Αν κάποιος στις τελευταίες ευρωεκλογές της 7ης Ιούνη 2009, ψήφισε ως ετεροδημότης στην Αθήνα και είχε ζητήσει να διαγραφεί από τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών πριν τις ευρωεκλογές ή μετά τις ευρωεκλογές αλλά μέχρι και τις 30 Ιούνη 2009, τότε θα ψηφίσει στο δήμο ή στην κοινότητα που είναι εγγεγραμμένος.
  3. Αν κάποιος έχει γραφτεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατό να συγκροτηθεί ειδικό εκλογικό τμήμα (σ.σ. για να γίνει αυτό χρειάζεται να συμπληρωθούν τουλάχιστον σαράντα ετεροδημότες εκλογείς της ίδιας εκλογικής περιφέρειας) τότε ΜΠΟΡΕΙ να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο δήμο ή στην κοινότητα που είναι εγγεγραμμένος ως δημότης.
Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Εκλογικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s