«Ποιοί είναι οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ στα νησιά» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13»

Αναδημοσίευση από την εβδομαδιαία, πολιτική και σατιρική εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13» που κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή – Φύλλο της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2009:

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΔΩ και δέκα ημέρες έχουν μπει μέσα τα κεφάλια στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισήλθε σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας με προσωπική απόφαση του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου. Χαρακτηριστικό της επικείμενης ετοιμότητας είναι ότι ήδη έχει ξεκινήσει η κατάρτιση των εκλογικών συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ.

Το έργο έχει αναλάβει ειδική κομματική επιτροπή, με τη συμμετοχή στελεχών της εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου όπως είναι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννης Ραγκούσης, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Νίκος Αθανασάκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Ρέππας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ένα πρώτο αλλά ουσιαστικό ξεκαθάρισμα έχει γίνει. Έχουν αποκλειστεί περιπτώσεις υποψηφίων κι έχουν εισαχθεί νέες. Επομένως ακόμα κι αν υπερισχύσει το σενάριο άμεσης προκήρυξης των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα έχει έτοιμους τους συνδυασμούς του.

Η «Π+13» παρουσιάζει όλα τα τελευταία νέα για το συγκεκριμένο θέμα παραθέτοντας όλες τις πληροφορίες όχι μόνο για ό,τι συζητείται σε κεντρικό επίπεδο αλλά και για το τι είναι στην ημερήσια διάταξη του προβληματισμού των τοπικών κοινωνιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αρχή έγινε πριν από τρεις εβδομάδες και σήμερα ολοκληρώνουμε την παρουσίαση.

ΙΟΝΙΟ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τη μονοεδρική εκλογική περιφέρεια που κερδίζει το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στις εκλογικές του ήττες, όπως εκείνες του 2004 και του 2007. Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο βουλευτής Δημήτρης Βαρβαρίγος, ενώ για τις άλλες δύο θέσεις ακούγεται το όνομα του α’ επιλαχόντος της προηγούμενης αναμέτρησης Σπύρου Λογοθέτη καθώς κι εκείνο της Μαρίας Βλαβιανού. Παραδοσιακά συζητείται και η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Διονύση Μποτώνη.

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΜΕΣΑ στα ονόματα που ακούγεται ότι θα πλαισιώσουν τη νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Άντζελα Γκερέκου είναι εκείνα των Κώστα Σκούρτη, Πουλημένου, Τάκη Μεταλληνού, Γιώργου Καλούδη, Γιώργου Καρύδη και Λευτέρη Πλασκοβίτη. Οι θέσεις του συνδυασμού είναι πέντε.

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ σενάριο θέλει την τριάδα του συνδυασμού να συμπληρώνεται από τον τέως δήμαρχο Αργοστολίου Γεράσιμο Φόρτε, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Στέλιο Σπαθή και το νυν βουλευτή Επικρατείας Ηλία Μπεριάτο. Όμως τελευταία έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και το όνομα του πρώην υφυπουργού Αλέκου Καλαφάτη, αλλά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του δεν δείχνει διόλου πιθανό.

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ τρεις θέσεις του συνδυασμού ακούγονται πέντε ονόματα: του πρώην νομάρχη και άλλοτε δημάρχου Σπύρου Μαργέλη, του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Νώντα Σκλαβενίτη, της πρώην βουλευτού Επικρατείας Ρόζας Βρεττού, του τέως δημάρχου Ηλιούπολης Θεόδωρου Γεωργάκη καθώς κι εκείνο της Λιλής Καραβία.

Advertisements

4 Σχόλια

Filed under Δανεισμένα, Επτάνησα, Ειδήσεις

4 responses to “«Ποιοί είναι οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ στα νησιά» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13»

 1. Milordos

  Το σχόλιο μου θα μπορούσε να έχει τίτλο «Άνευ Σχολίου». Όμως δεν μπορώ να μην παρατηρήσω τα εξής:
  – οι πληροφορίες της εφημερίδας δεν γνωρίζω από που ακριβώς προέρχονται και αν οι πηγές της είναι έγκυρες και αξιόπιστες. Δεν ξέρω δηλ. κατά πόσον απηχούν την Λευκαδίτικη πολιτική πραγματικότητα.
  – ευσεβής πόθοι κάποιων, ορισμένων, που καμιά φορά γίνονται και έμμονοι & διακαείς, θεμιτό και ανθρώπινο είναι να υπάρχουν. Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Δική τους είναι, όποτε θέλει ας πεθάνει. Δικαίωμά τους. Την δική μου δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να την πεθάνουν πριν ακόμη αναγεννηθεί.
  – αλίμονο αν, ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που απ’ ότι φαίνεται καταλαμβάνουν την εξουσία στις προσεχείς ή επικείμενες εκλογές, στηρίξουν την Ελπίδα και την Αναγέννηση που εξαγγέλλουν, ευαγγελίζονται και πρεσβεύουν, σε πρόσωπα του παρελθόντος χωρίς κανένα πολιτικό όραμα και και καμία έμπνευση αλλαγής.
  – δεν γίνεται να θες να πας μπροστά, να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη και να διεκδικήσεις την ψήφο του λαού, έχοντας ως οδηγό το παρελθόν, που σε κάποιες περιπτώσεις , εκφράζεται με την πιο άσχημη & αποκρουστική (πολιτικά) μορφή.
  – δεν είναι δυνατόν να κάνεις νέο ξεκίνημα και νέα αρχή με παλιά και αδρανή υλικά, κάποια από τα οποία προέρχονται από την κατεδάφιση που ο ίδιος έκανες, θέλοντας ν’ αποχωριστείς με κάθε τρόπο καθετί που μπορεί να σε έδενε με το άσχημο αυτό, πολιτικό παρελθόν που κόστισε σημαντικά στο κόμμα σου.
  – δεν μπορείς να εμπιστευθείς πολιτικά πια ανθρώπους, που παρά την μέγιστη και πρωτοφανή ίσως πολιτική εύνοια που απολάμβαναν, εκμεταλλευόμενοι των συναγελασμό και συγχνωτισμό μαζί σου, στην πρόσφατη εσωτερική Προεδρική μονομαχία αυτομόλησαν στο αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο χωρίς ίχνος πολιτικού ερυθριασμού, ξεχνώντας και διαγράφοντας μονοκονδυλιά όλα όσα πολιτικά πέτυχαν χάρη και μόνο σε σένα.
  – δεν είναι σοβαρό πολιτικά, να θέλεις να διεκδικήσεις την ψήφο και την υποστήριξη του κόσμου, να θέλεις να τον εκπροσωπήσεις, όταν δεν γνωρίζεις τα προβλήματά του και όταν δεν σε γνωρίζουν καν ποιος είσαι στο παρόν (στο παρελθόν μπορεί και να ήσουν) αφού δεν μένεις καν στο τόπο για τον οποίο υποτίθεται ότι θ’ αγωνιστείς και θα διεκδικήσεις.
  Και τέλος, ας σταματήσει αυτή νοοτροπία του «εκ των Αθηνών» ερχομού της πολιτικής σωτηρίας και των «φωτισμένων πολιτικών μεσσιών». Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή και προσβολή για όλους τους ανθρώπους, και δη τους νέους, που ζουν, επιχειρούν, εργάζονται, προσφέρουν στο νησί της Λευκάδας και στους κατοίκους του, βιώνουν τα καθημερινά προβλήματα του απλού κόσμου, και σε περίπτωση που δεν εκλεγούν, δεν θα λακίσουν αμέσως για την Αθήνα. Θα μείνουν να σου ξαναπούν έστω μια καλημέρα ή να σε κεράσουν ένα καφέ. Δεν έχει ανάγκη η Λευκάδα από περαστικούς ή περιπατητές πολιτικούς που θα έρχονται στην Λευκάδα για αναψυχή ή για για να παρευρεθούν σε ανούσιες πολιτικές, πολιτιστικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις. Καλά είναι κι αυτά αλλά για μετά. Προέχουν τα προβλήματα και οι άνθρωποι του νησιού.
  Όλα αυτά βέβαια είναι καλά για φιλολογική συζήτηση. Η πολιτική δυστυχώς λειτουργεί αλλιώς. Έχει άλλη μέθοδο. Άλλη πρακτική και διαφορετικό σύστημα. «Μετράει κουκιά». Υπολογίζει και βασίζεται σε τοπικούς μηχανισμούς (κομματικούς) που θα της αποδώσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη και την μέγιστη δυνατή ώθηση για την επίτευξη του στόχου της. Να κερδίσει δηλ. εν αρχή την μονοεδρική της Λευκάδας και συνεχεία την κατάληψη της εξουσίας. Στο βωμό λοιπόν αυτού του σκοπού, καμιά φορά ξεχνιούνται και διαγράφονται όλα.
  Δεν είμαι όμως απόλυτα σίγουρος ότι ξεχνιούνται και διαγράφονται και από τη μνήμη του απλού κόσμου και των ψηφοφόρων.
  Ας ελπίσουμε ότι το πάθημα έγινε μάθημα και για το ΠΑΣΟΚ στην Λευκάδα.
  Δεν αντέχει και άλλη χαμένη τετραετία η Λευκάδα.

 2. babes w

  Aνευ σχολειου,ειναι τα λιανοπαιδα αυτες της μερες.Ανευ σχολιου ενας πρωην δεν μπορει,θελει η αλανιαρα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει…
  Στα δομικα υλικα σε εβαλαν και εσενα αλλα αυτο πλεον ειναι αλλη ιστορια και αμαρτια…..
  Απο τους πλεον παραγωγικους παραγοντες του νησιου με εργα οχι με μπαρουφες ειναι ο Σ Μαργελης,αλλα σου χαλασε τη πιτα…..
  Μιλορδε ασε τους τιτλους και τα οικοσημα και κατσε στο ρεμα εκει που ειναι η διευθετιμενη θεση για τα αδρανη υλικα,κοινως μπαζα,εσυ ξεκινησες αλλωστε και το μπαζωμα…..

 3. Χρηστος

  Εργα υποδομης πραγματικα στο νησι εχουμε πολλα χρονια να δουμε κι αυτο εχει μετρησει αρνητικα για τους επισκεπτες στους οποιους στηριζουμε και την οικονομικη μας υπαρξη! Δυστυχως οι συνεπειες θα ειναι μακροχρονιες και με την υπαρχουσα δομη στην τοπικη αυτοδ/ση, και εκπροσωπηση στη βουλη ,φως στο τουνελ δεν φαινεται. Αναγκαστικα γυριζουμε στο παρελθον για να μπορεσουμε να θυμηθουμε επι ποιων εκπροσωπων του νησιου εγιναν τα οδικα δυκτια – υδρευση – αποχετευση κι αν εκτοτε εχει σκαψει μια τσαπα ,σε κεντρικο αξονα ,να διορθωσει εστω ενα προβλημα ,που δυστυχως υπαρχουν, και τα πληρωνουμε πολυ ακριβα!! Δεν θα αναφερθω σε λεπτομεριες που ειναι σε ολους γνωστες .Αντιθετα αυτο που παρακολουθουμε τελευταια ειναι εκδηλωσεις (για δημοσιες σχεσεις) που βασικο τους οργανο ειναι το ΚΛΑΡΙΝΟ και το τσαρουχι! Ετσι παθαμε ολοι κλαρινιτιδα, χασαμε το προσανατολισμο μας , και δεν γνωριζουμε που βρισκομαστε στη Ρουμελη η στο Μωρια !!!

  Ευχαριστω για τη φιλοξενια Γεια σας !!!

 4. Milordos

  Για κάποιον άλλον, μάλλον με περνάει ο/η αγαπητός/ή babes w.
  Προβαίνει όμως σε χαρακτηρισμούς αχαρακτήριστους, οι οποίοι και του επιστρέφονται αναγκαστικά γιατί απλά του ανήκουν και του αρμόζουν.
  Ψυχραιμία! Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και κάκιστος οδηγός. Αν έκανε τον κόπο και διέθετε βέβαια και τη στοιχειώδη πολιτική γνώση και ερμηνεία, θα καταλάβαινε αμέσως, ότι στο σχόλιο μου, ο μόνος που δεν θίγεται και δεν έχει κανένα λόγο να θιγεί από τα γραφόμενά μου είναι ο κύριος που αναφέρει. Κανείς δεν αγνοεί, δεν υποτιμά και κυρίως δεν ευτελίζει την προσφορά του κ. Μαργέλη στην κοινωνία και την ίδια την Λευκάδα μέσα από τις ιδιότητες που την υπηρέτησε (Δήμαρχος, Νομάρχης) αλλά και μέσα από την προσωπική και ιδιωτική του επιχειρηματική δραστηριότητα. Και αποδείχτηκε αυτό άλλωστε στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις (2004 & 2007).
  Κανείς δεν ξεχνάει νομίζω και δεν πρέπει να ξεχνάει, ότι το 2004, ο κ. Μαργέλης ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, πιο μπροστά ακόμη και από τον εκλεγμένο τότε βουλευτή κ. Βεργίνη της Ν.Δ. Και την δεύτερη φορά σχεδόν το ίδιο με τον κ. Σολδάτο. Αν υπάρχει μια αξιοπρεπής πολιτική και εκλογική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στο νησί της Λευκάδας, οφείλεται κατά κύριο, για να μην πω αποκλειστικό, λόγο στην προσωπική πολιτική παρουσία και δραστηριότητα του κ. Μαργέλη. Το πολιτικό κεφάλαιο όμως του ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα χρειάζεται αύξηση, βοήθεια, υποστήριξη & επικούριση. Δεν δύναται ν’ ανταπεξέλθει και πάλι μόνος του ο κ. Μαργέλης σ’ έναν ακόμη κρίσιμο και δύσκολο πολιτικό αγώνα χωρίς την υποστήριξη και άλλων προσώπων που θα δώσουν, θα προσδώσουν, θα φέρουν και θα προσφέρουν δύναμη και ώθηση από άλλους πολιτικούς χώρους, συγγενείς προς το ΠΑΣΟΚ.
  Αυτό λοιπόν που λέω, αγαπητέ/ή babes w, είναι ότι «ένας κούκος Μάη δεν φέρνει». Αυτό είναι το άσχημο και ανορθόδοξο. Να ξοδεύεται άσκοπα κάθε φορά το πολιτικό κεφάλαιο ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει πολλά στο παρελθόν και που θέλει, μπορεί και γνωρίζει να προσφέρει και στο μέλλον, επειδή η υπόλοιπη πολιτική ομάδα που τον πλαισιώνει, κάπου χωλαίνει. Δεν τραβάει στα δύσκολα και ανηφορικά πολιτικά μονοπάτια. Δεν έλκει και δεν πείθει τους αναποφάσιστους από τις άλλες πολιτικές όχθες να συμπορευτούν και να συμπλεύσουν μαζί της. Προσέλκυση νέων ψηφοφόρων χρειάζεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και όχι διαμοιρασμό των ήδη υπαρχόντων, δικών του ψηφοφόρων.
  Η στελέχωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα απαιτεί παρουσίες ανθρώπων που διαθέτουν πολιτική διείσδυση και επιρροή και σε άλλους πολιτικούς χώρους γύρωθεν του ΠΑΣΟΚ. Παρουσίες που θα στηρίξουν πολιτικά και θα μεγεθύνουν το πολιτικό εύρος του ΠΑΣΟΚ και θα υποβοηθήσουν αποτελεσματικά τον κ. Μαργέλη να βγει νικητής αποδεικνύοντας την πολιτική του αξία σε ένα άλλο πια πολιτικό επίπεδο που έχει ανάγκη η Λευκάδα και η κοινωνία της.
  Απαιτείται η καθολική, ανοιχτή, δημόσια και έμπρακτη υποστήριξη όλων των κομματικών στελεχών και όλων των θεσμικών παραγόντων, με όποια ιδιότητα κι αν έχουν, που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη και τη σημαία του ΠΑΣΟΚ.
  Εύχομαι να μην διαφωνείς κι ελπίζω να μην προβείς κι αυτή τη φορά σε χαρακτηρισμούς ανοίκειους. Η πολιτική ερμηνεία, ανάλυση και κριτική, απαιτεί αντικειμενικότητα, ειλικρίνεια και ωριμότητα. Όχι φανατισμούς, αβάσιμους και αστοιχείωτους χαρακτηρισμούς, επιπόλαιους χειρισμούς και φαρισαϊσμούς.
  Η νίκη απαιτεί Αγώνα, Δράση και Αλήθεια.
  Κυρίως Αλήθεια! Γιατί «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

  Υ.Σ.1: σκέψου ξανά όλα αυτά που γράφω όταν ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Λευκάδα.

  Υ.Σ.2: αν έχεις την καλοσύνη εξήγησε μου τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι «εσύ άλλωστε ξεκίνησες το μπάζωμα».
  Μπάζωμα είναι κατ’ εσένα η έκφραση γνώμης και άποψης;
  Μπάζωμα είναι η περιγραφή της πολιτικής πραγματικότητας;
  Μπάζωμα είναι η κυριολεξία της πολιτικής αλήθειας;

  Υ.Σ.3: Τι ακριβώς πίτα μου χάλασε εμένα ο κ. Μαργέλης;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s