Τι είναι τούτο πάλε…

Σύλλογος των εν Λευκάδι μη Λευκαδιτών (συγγενών όμως Λευκαδιτών)

ς.τ.ε.λ. ΜΗ λε.σ.ο.λ. S-Tell me Le Sol

Έτος ιδρύσεως 2000

Διακήρυξις

diakirixi

«Εν Ρημαδονήσω, σήμερον την 1ην Ιούλη 2000, ημέραν της εδβομάδος Σάββατο, συγκεντρωθήκαμε ούλοι οι κατωτέρω που βάνομε τες τζίφρες μας, δγια να κάμουμε γνωστόν στους δικούς μας Λευκαδίτας ανθρώπους, ότι δεν θα μπορέσουμε πιο να αντέξουμε την καταπίεση οπού μας γίνεται καλοκαίρι το καλοκαίρι. Χριστούγεννο το Χριστούγεννο και Πασχαλιά την Πασχαλιά.

Μπορεί να μνέσκουμε γαμπροί και νύφες, άλλοι να λακάνε το χειμώνα κι άλλοι να μένουν εδωνά, άλλοι να κατάγονται από το καπιτάλι και άλλοι παγουράδες και μεσελέδες, άλλοι να μπήκαν σώγαμβροι και άλλες σπιτωμένες, μπορεί ν’ αγαπήσαμε ή να μην αγαπάμε ότι έλαχε του καθενού, όμως η υγρασία κι η λαδόπιτα δεν υποφέρονται άλλο αδέλφια. Καλύτερο τόχω να τρώω ψωμοτύρι στο χειμαδιό μου καθημερ’ νά, παρά φακές και λευκαδίτικα κ’λούρια. Πιότερο να τσαλαβουτάμε στις λάσπες και τις κροκάλες του Σκαραμαγκά παρά τέτοια σμαραγδένια θάλασσα, και ντροπής δεν τόχομε (Θέ’ μου σχώραμε!). Άμποτες να πεθάνομε από τη νεκρική ησυχία της πατρίδος μας, παρά από τις εξατμίσεις και τις καραμούζες στο γυναικοχώρι.

Είθε ο Θεός να μας σπλαχνιστεί και να μας αγιάσει τη βούληση, γιατί το πήραμε όρντινο πως δεν θα κάτσομε σαν τις πουλάδες να τη φάμε κι οπίσω δεν κάνομε. Ορκίζομαι μα μη φχαριστηθώ ποτέ μου στο σεισμονήσι, να μη στεριώσει ο απατός μου σε παραλία και να μη γελάσει τ’ αχείλι μου σε ταβέρνα. Και μάρτυς μας ο Άγιος, μα πάντοτε θα φεύγομε από τον τόπο τούτο δύο μέρες προτού να έρθουμε!

Νογάμε τι υπογράφομε κι αλήθεια λέμε (ακολουθούν υπογραφές από 150 ναματέους).»

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Ταμίας

Σχολιάστε

Filed under Διάφορα...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s