Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ: Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει

kke_logo

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει

sowiet_berlin

Οι ιμπεριαλιστές δε χώνεψαν
ποτέ την ήττα τους

Καταδικάστε το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα, που εγκρίθηκε την Πέμπτη 2 Απρίλη 2009 από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βάσει του οποίου καθιερώνεται η 23η Αυγούστου «ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων και να γιορτάζεται με αξιοπρέπεια και αμεροληψία».

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Εργαζόμενοι εργαζόμενες, νέοι και νέοι , Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες

Η ΕΕ, με τις ψήφους εκπροσώπων από τις πολιτικές πτέρυγες των συντηρητικών, των σοσιαλδημοκρατών και των Πράσινων, αποφάσισε τον περασμένο Απρίλη να καθιερώσει την 23η του Αυγούστου ως «μέρα μνήμης» για τα θύματα όλων των «ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων».

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ως επιστέγασμα της επίμονης προσπάθειας που καταβάλλουν εδώ και χρόνια η ΕΕ και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί να ξαναγράψουν την Ιστορία και να κατοχυρώσουν στη συνείδηση των εργαζόμενων και του λαού την εξίσωση του Σοσιαλισμού με το ναζισμό.

Να ταυτίσουν δηλαδή το πιο προοδευτικό κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που οικοδόμησε η εργατική τάξη, με το πιο αντιδραστικό, δολοφονικό, ιμπεριαλιστικό και λαομίσητο καθεστώς του φασισμού.

Η επιχείρηση ξαναγράψιματος της Ιστορίας έτσι που να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε δεν είναι τυχαία, ούτε προέκυψε από σύμπτωση.

Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης εκδηλώνονται οι αντιφάσεις του εκμεταλλευτικού συστήματος και προβάλλει η άγρια απάνθρωπη φύση του και το ταυτόχρονο σάπισμά του.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί δυνατότητες αμφισβήτησης του συστήματος της εκμετάλλευσης από τους εργαζόμενους.

Αυτό είναι που φοβούνται το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του.

Αντεπίθεση – σύγκρουση
με την αντιλαϊκή πολιτική

Ό,τι και αν κάνουν οι ιμπεριαλιστές, η αστική τάξη και τα κόμματά τους στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, δεν μπορούν με ψέματα να ξαναγράψουν την ιστορία. ‘Οταν στις σοσιαλιστικές χώρες η εργατική τάξη με την εξουσία της οικοδομούσε το σοσιαλισμό, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στις χώρες του καπιταλισμού η αστική τάξη με την εξουσία της και τότε και σήμερα οδηγούν σε φτώχεια, πείνα, δυστυχία, πολέμους, καταπίεση, κατατρεγμούς, ξεριζωμούς και μετανάστευση ολόκληρους λαούς.

Η ιστορία έχει γραφτεί με τις θυσίες και το αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Κανένα μαύρο αντικομμουνιστικό μέτωπο δεν μπορεί να σβήσει την τεράστια προσφορά του Σοσιαλισμού, της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού που με εκατομμύρια νεκρούς τσάκισαν το φασισμό και το ναζισμό στην Ευρώπη.

Δεν πρόκειται ο λαός να ξεχάσει το ΚΚΕ που με τον ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές νίκησαν το φασισμό στην Ελλάδα και πολέμησαν τους Άγγλους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές το Δεκέμβρη του ’44 και με το Δημοκρατικό Στρατό μετέπειτα.

Οι Λευκαδίτες δεν θα ξεχάσουν τους εκατοντάδες νεκρούς κομμουνιστές της κατοχής και του εμφυλίου, δεν σβήνουν από την μνήμη τους τα κρεμασμένα κεφάλια στο «πεντοφάναρο» σ’ αυτή την πλατεία.

Δεν μπορούν να διαγράψουν από την ιστορία τους διακόσιους κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή και χιλιάδες άλλους, σε όλη την Ελλάδα.

Δεν μπορούν να κουκουλώσουν ότι οι συνεργάτες των Γερμανών, η μεταξική φασιστική δικτατορία παρέδωσαν εκατοντάδες εξόριστους και φυλακισμένους κομμουνιστές στους κατακτητές και τον Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη στους Γερμανούς φασίστες, που τον έκλεισαν στο στρατόπεδο θανάτου του Νταχάου.

Σήμερα η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι μικροί ΕΒΕ, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας με το ΚΚΕ, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στον αντικομμουνισμό και τους φορείς του, γιατί αποτελούν προάγγελο γενικότερων αντιλαϊκών επιθέσεων.

Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντεπίθεσης, της σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για την απόκρουση της επίθεσης στα δικαιώματά τους, για να μη φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Με αντιμονοπωλιακή – αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση, με ισχυρό ΚΚΕ χαράζουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για τη λαϊκή εξουσία.

Το ΚΚΕ ούτε έκανε ούτε πρόκειται να κάνει δήλωση μετανοίας στον ιμπεριαλισμό και την αστική τάξη. Δεν είναι ανίκητοι οι ιμπεριαλιστές. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Όχι στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, ο προλεταριακός διεθνισμός.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε πανστρατιά λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα και μέχρι τη νίκη.

Λευκάδα 19/8/2009

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Αριστερά, Ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s