Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένει σταθερά η τρίτη κατά σειρά Περιφέρεια με τα περισσότερα κρούσματα της νέας γρίππης Α (Η1Ν1)

Σε 1.631 ανέρχονταν χτες τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) στη χώρα μας σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης που εξέδωσε σήμερα 19 Αυγούστου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

nea_gripi

Όπως σημειώνει η έκθεση, τη βδομάδα 12 – 19 Αυγούστου επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 207 επιπλέον νέα κρούσματα της νέας γρίπης. Σε κάθε περίπτωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι οι αριθμοί «δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ασθενών με νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στη χώρα μας, αλλά το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Πολύ περισσότερο που οι εκδηλώσεις της νέας γρίπης είναι ήπιες στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, η εξάπλωση του ιού γίνεται με ταχύ ρυθμό και η σύσταση που ισχύει στην παρούσα φάση της «προστασίας των ασθενών» είναι να λαμβάνεται φαρυγγικό δείγμα από επιλεγμένα περιστατικά».

Με συνολικά 161 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένει σταθερά η τρίτη κατά σειρά Περιφέρεια της χώρας μας με τα περισσότερα κρούσματα, μετά την Αττική με 763 και την Κρήτη με 230 κρούσματα. Από τα 161 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά, τα 46 αφορούν κρούσματα σε ταξιδιώτες, 1 είναι κρούσμα με δευτερογενή μετάδοση στην Ελλάδα από ταξιδιώτες, 10 κρούσματα με άλλη γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, 29 κρούσματα χωρίς γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, ενώ 75 κρούσματα είναι με άγνωστο πιθανό τρόπο μόλυνσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Επτάνησα, Ειδήσεις, Κοινωνικά θέματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s