Ονόματα που ακούγονται για τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές

Από άρθρο του Α. ΡΑΒΑΝΟΥ στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (Σάββατο 15 Αυγούστου 2009), απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε και αφορά στους πιθανούς υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της μη αναφοράς του σημερινού βουλευτή Θοδωρή Σολδάτου στις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκάδα.
=====================================================
[…]
Στα Ιωάννινα των δύο υφυπουργών, των κκ. Κ. Τασούλα και Στ. Καλογιάννη, θέλει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην βουλευτής κ. Αντ. Φούσσας, ενώ στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπεριληφθεί εκ νέου η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Μαρία Νάκα-Νέσσερη και ακούγονται και πάλι τα ονόματα των κκ. Ν. Γερασιμίδη, Ι. Νικόπουλου και της κυρίας Γιούλας Μητροκώστα. Στην Άρτα, όπου εκλέγεται ο υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Παπαγεωργίου , υπάρχει δυσκολία να είναι γυναίκα υποψήφια, ενώ θα συμμετάσχουν και πάλι στο ψηφοδέλτιο ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής κ. Γ. Στύλιος , αλλά και ο πρώην βουλευτής κ. Κ. Καραμπίνας. Επίσης επιθυμεί και ο δικηγόρος κ. Δ. Σκανδάλης, ακούγεται ο κ. Ντ. Παπαδημητρίου, υιός του πρώην βουλευτή κ. Ελ. Παπαδημητρίου, αν και κάποιοι προτιμούν τον θείο του κ. Ευ. Παπαδημητρίου (πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ), ενώ υπάρχει και ο νυν βουλευτής κ. Κ. Παπασιώζος.

Στην Πρέβεζα υποψήφιος θέλει να είναι ο κ. Δ. Τσουμάνης και «παίζει» το όνομα του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ και μηχανικού κ. Δ. Παππά. Στη μονοεδρική Θεσπρωτία η ισχυρή υποψηφιότητα του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα αποτρέπει άλλες ισχυρές υποψηφιότητες.

Στην Κέρκυρα, όπου η παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια καλύπτει πολιτικά τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής κ. Σπ. Σπύρου λέγεται ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ενώ θα ξαναδοκιμάσει την τύχη του ο κ. Στ. Γκίκας. Στο Νησί των Φαιάκων αναζητείται νέα γυναίκα και επιστήμων, ενώ υποψήφιοι θέλουν να είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ι. Λέκκας και ο πρώην πρόεδρος, δικηγόρος κ. Αθ. Αθανασίου.

Στην Κεφαλλονιά θα θέσει υποψηφιότητα και πάλι ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Αγγ. Μοσχονάς, ενώ λέγεται ότι θα είναι υποψήφια και η γιατρός κυρία Σοφία Λουκέρη που πολιτεύτηκε στην Α΄ Αθηνών το 2007. Ο νυν πρόεδρος της ΕΤΑ ΑΕ κ. Π. Αλιβιζάτος (πρώην βουλευτής) ακούγεται ως μια άριστη επιλογή για τον Δήμο Αργοστολίου, καθώς συνενώνει διακομματικές δυνάμεις.

Στη Λευκάδα προκρίνεται ως μια δυναμική υποψηφιότητα ο επί οκτώ χρόνια νομάρχης κ. Χρ. Λάζαρης και στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξ. Βεργίνης και ο δημοσιογράφος κ. Ανδρ. Κάτσενος.

Στη Ζάκυνθο ακούγονται ο κ. Π. Κολοκοτσάς, η γιατρός κυρία Μαρία Μιχαλοπούλου, ο δικηγόρος κ. Θ. Καλογερόπουλος και η κυρία Ελένη Πυλαρινού.
[…]

=====================================================
Πηγή:
Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» (Σάββατο 15 Αυγούστου 2009)

Advertisements

4 Σχόλια

Filed under Δανεισμένα, Εκλογικά

4 responses to “Ονόματα που ακούγονται για τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές

 1. milordos

  Δεν νομίζω ότι προκαλεί και τόσο πολύ μεγάλη εντύπωση, έκπληξη ή απορία το γεγονός της μη αναφοράς του νυν βουλευτή ως ενός εκ των διεκδικητών της βουλευτικής έδρας για λογαριασμό της Ν.Δ. στη Λευκάδα.
  Μάλλον φαρισαϊσμό και υποκρισία υμών υποδηλώνει, αφού είναι σε όλους γνωστό και σχολιάζεται ευρέως ότι, τις αρχικές μεγαλόσχημες και μεγαλόπνοες προσδοκίες που δημιούργησε ο αχός του συνθήματος «παραδώστε τη σκυτάλη» διαδέχτηκαν, απ’ότι ακούω, μαθαίνω και διαβάζω, η άμετρη απογοήτευση, η απουσία πολιτικής δραστηριότητας και πρωτοβουλιών, τόσο στα μεγάλα και καίρια τοπικά προβήματα όσο και στα γενικά θέματα, η αδράνεια πολιτικών δράσεων και κινήσεων, η ένδεια πολιτικού λόγου και προτάσεων και το κυριότερο, η πλήρης αδυναμία υλοποίησης του πιο ισχυρού πολιτικού επιχειρήματος την εποχή του συνθήματος. Της υλοποίησης των πολλά υποσχεθέντων και αμέτρητα ταχθέντων.
  Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, πιο ιδιαίτεροι, σημαντικοί και ειδικοί, άγνωστοι στον πολύ και απλό κόσμο. Γνωστοί όμως σε όσους γνωρίζουν πολιτικά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις εντός νομού και που τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους όταν έρθει η ώρα να πάρουν αποφάσεις για μελλοντικές υποψηφιότητες με ενδιαφερόμενους απο το παρελθόν.
  Έχω λοιπόν την εντύπωση, ερμηνεύοντας απλά και μόνο το δημοσίευμα, χωρίς να γνωρίζω κάτι παραπανω και πιο ειδικό, ότι μάλλον το αρχικό σύνθημα μετετράπει σε μπούμερανγκ για τον νυν και ήδη έχει ανοίξει πάλι τις ορέξεις σε δύο πρώην (βουλευτή και νομάρχη) και σε έναν που προσπαθεί να εδραιωθεί ως μέλλων νυν και αει… Αλλά αναρωτιέμαι αλήθεια (για την τρίτη περίπτωση υποψηφίου του δημοσιεύματος), αρκεί η πολιτική γνωριμία και η προσφορά υπηρεσιών στην πολιτική»δούλεψη» ενός μεγαλοστελέχους και πρωτοκλασσάτου υπουργού της κυβερνήσεως για να θέτεις υποψηφιότητα και να θέλεις να θεμελιώσεις δικαίωμα εκπροσώπησης του Λευκαδίτικου λαού χωρίς να έχεις την ελάχιστη παραμικρή παρουσία, ενασχόληση και προσφορά στον τόπο σου, για τον οποίο υποτίθεται ότι θα κόπτεσαι όταν εκλεγείς βουλευτής; τώρα βέβαια, κινδυνεύω να κατηγορηθώ εγώ για υποκρισία και φαρισαϊσμό, γιατί δικαίως θα μου πει κάποιος, «που ζεις εσύ βρε άνθρωπε; δεν ξέρεις πως λειτουργεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και πως εδραιώνονται στο πολιτικό σκηνικό όλοι οι εθνοπατέρες και εθνοσωτήρες;» Δυστυχώς το ξέρω. Και από την καλή και από την ανάποδη. Απλά ήλπιζα ότι το πάθημα θα γινόταν μάθημα, ιδίω στους κυβερνώντες και κάτι θ’άλλαζε στο ταλαίπωρο, απαξιωμένο και σχεδόν εξευτελισμένο πολιτικό σύστημα.
  Είδομεν. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

  (Υ.Σ.1 Κίνηση ματ αποδείχτηκε πάντως η τοποθέτηση του πρώην σε θέση διοίκησης και ευθύνης μεγάλου οργανισμού του Δημοσίου. Κάποιοι χαμογελούσαν άνετα και ίσως λίγο ειρωνικά όταν είχε ανακοινωθεί. Τώρα, «τρεχάτε ποδαράκια μου…»).

  (Υ.Σ.2 Αξιοπρεπέστατη και αξιέπαινη η πολιτική, κοινωνική και επιστημονική στάση και συμπεριφορά του άλλου πρώην μετά την μη εκλογή του και αποχώρησή του από τα τοπικά κοινά. Μαθαίνω ότι έστω κι αργά εκτιμάται δεόντως πολιτικά. «Στην αναβροχιά…»).

  • ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΚΛΗΡΟΣ

   Πανέξυπνε «σχολιαστή» είναι φανερό ότι είσαι βαλτός. είδες πολλά ονόματα νυν βουλευτών (όχι υπουργών), στο άρθρο του Βήματος; Στην Πρέβεζα αναφέρεται ο Τρυφωνίδης; Στην Κεφαλλονιά αναφέρεται ο Παρίσης;
   στη Λευκάδα όλοι γνωρίζουν ότι ο Σολδάτος θα σαρώσει πάλι. Γιατί είναι μπεσαλής, δεν υπόσχεται ποτέ αν δεν είναι βέβαιος και γιατί το έργο του είναι τεράστιο. Εκτός από τη βοήθεια που πρόσφερε σε όλες σχεδόν τις οικογένειες της Λευκάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Όπως και στη δική σου οικογένεια αγνώμονα, αφού δεν υπάρχει οικογένεια που να μη εξυπηρέτησε και επομένως αποκλείω να μη συμπεριλαμβάνεται η δική σου. Σε κάθε περίπτωση οι καρυδιές που έχουν καρύδια πετροβολούνται.

 2. Alexandra

  Είδατε μήπως στο αρθρο της εφημέριδας «Βημα» να αναφέρονται τα ονόματα των βουλευτών κ. Παρίση του νομου Κεφαλληνίας και κ. Τριφωνίδη του νομού Πρεβέζης…?

  Όσον αφορά στην έλλειψη πολιτικής δραστηριότητας και πρωτοβουλιών εύκολα μπορείτε να διαβάσετε το site του Βουλευτή όπως επίσης και το προεκλογικό φυλλάδιο κ να το συγκρίνετε με όσα έχουν υλοποιηθεί!

  Τέλος για το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι δε χρειάζετε πλέον συζήτηση, θα το δούμε κ τυπικά μόλις ανακοινωθούν τα χρίσματα όπως επίσης θα δούμε κ την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο και όχι μόνο!

 3. Milordos

  Αξιότιμε κ. Σκληρέ,
  το σχόλιο μου αφορούσε την επισήμανση που έκανε ο διαχειριστής του ιστολογίου λέγοντας ότι «εντύπωση προκαλεί το γεγονός της μη αναφοράς του σημερινού βουλευτή Θοδωρή Σολδάτου στις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκάδα».
  Όμως «μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια», μην παίρνετε φόρα και κυρίως μην θεωρείτε ότι όλοι μπορεί να σας μοιάζουν.
  Επίσης, καλό είναι να μην κάνετε χαρακτηρισμούς, γιατί υποχρεωτικά σας επιστρέφονται μια και σας ανήκουν. Χρήσιμο θα ήταν να αναφέρετε με στοιχεία τα έργα στα οποία αναφέρεστε και τα οποία υλοποίησε, κατά το διάστημα που είναι βουλευτής ο κ. Σολδάτος.
  Η αναφορά που κάνετε στο παρελθόν δεν νομίζω ότι αποτελεί & δικαιολογεί έργο του βουλευτή.
  Η στυγνή εκμετάλλευση του αγαθού της Υγείας και η ωμή, εκβιαστική καμιά φορά, πώληση εκδούλευσης σε βάρος της, με μοναδικό και ευτελή σκοπό την εξασφάλιση της βουλευτικής καρέκλας δεν σας τιμάει ούτε καν σαν αναφορά. Ντροπή και κατάντια μόνο φανερώνει. Γι’ αυτό λοιπόν μην την επικαλείστε. Και ποτέ να μην είστε τόσο πολύ απόλυτος και σίγουρος για τις οικογένειες των άλλων. Να εκφέρεται γνώμη και άποψη μόνο για την δική σας, που απ’ ότι φαίνεται από τα γραφόμενα σας, μάλλον εξυπηρετήθηκε από την παρουσία του κ. Σολδάτου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
  Οφείλετε επίσης να γνωρίζετε, ότι υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες στο λεξιλόγιο των οποίων υπάρχουν ακόμη οι λέξεις αξιοπρέπεια και σεβασμός, οι οποίες δεν ξεπουλιούνται στο φτηνό παζάρι κανενός πολιτικού και δεν θυσιάζονται στο πολιτικάντικο βωμό εξυπηρέτησης κανενός Βολευτή που επιθυμεί διακαώς να γίνει Βουλευτής.
  Μάθετε να υποστηρίζετε την άποψη σας με ψυχραιμία & επιχειρήματα και όχι με φανατισμό, χαρακτηρισμούς και προπηλακισμούς.
  Θα σας χρειαστεί. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

  Υ.Σ.: μην βλέπετε παντού συνωμότες και ¨βαλτούς» επειδή έτσι μπορεί να σας βολεύει. Να μάθετε να αντικρίζεται την Αλήθεια και την πραγματικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s