Είναι θέμα αξιοπιστίας…

Εντάξει, υπάρχει όντως πληθώρα πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων στο νησί μας, τώρα το καλοκαίρι. Άλλες αμφιβόλου ποιότητας και άλλες καλές έως πολύ καλές. Ο καθένας έχει την επιλογή να παραστεί σε όσες κατά την άποψή του νομίζει ότι αξίζει τον κόπο.

Και τώρα στο θέμα μας. Διαβάσαμε στο χθεσινό φύλλο (Παρασκευή 07 Αυγούστου 2009) της τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Τα Νέα της Λευκάδας», στη σελίδα 17, στο άρθρο με τίτλο «Γιορτές Λόγου και Τέχνης – Γιάννης Ρίτσος» και υπότιτλο «Ωσεί παρών για πάντα», που αναφέρεται στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή, με την οποία εγκαινιάστηκε και η 54η Περίοδος των Γιορτών Λόγου και Τέχνης Λευκάδας, και που υπογράφεται από την κυρία Βιβή Θεριανού, ότι:

«… Η εκδήλωση περιλάμβανε τις ομιλίες των… Ανδρέα Παγουλάτου, ποιητή, «Οι Ατρείδες στην Τέταρτη διάσταση του Γιάννη Ρίτσου»… κλπ.

Το πάνελ της εκδήλωσης για τον Γιάννη Ρίτσο. Διακρίνονται από αριστερά: Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Ρίτσα Φράγκου Κικίλια, η Έφορος Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας κ.  Άννα Νικοδήμου και ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας.

Το πάνελ της εκδήλωσης για τον Γιάννη Ρίτσο. Διακρίνονται από αριστερά: Η καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Ρίτσα Φράγκου Κικίλια, η Έφορος Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας κ. Άννα Νικοδήμου και ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας.

Όχι καλοί μου άνθρωποι. Ο άνθρωπος αυτός, ομότεχνος του Ρίτσου, δεν παραβρέθηκε τελικά στην εκδήλωση γιατί κάτι του ‘τυχε – ένα αυτοκινητικό δυστύχημα στο συγγενικό του περιβάλλον, όπως ειπώθηκε, αν θυμάμαι καλά, από την συντονίστρια της εκδήλωσης. Οπότε καλό θα είναι να μην γράφονται τέτοιες ανακρίβειες. Και αν για διάφορους λόγους δεν έγινε δυνατό να παραβρεθείτε στην εκδήλωση, ρωτείστε τουλάχιστον να μάθετε.

Τώρα βέβαια δεν χάθηκε και ο κόσμος αλλά είναι θέμα αξιοπιστίας κύρια. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον, που τυγχάνω και τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Από τον τοπικό τύπο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s