Συνάντηση Φορέων για τη νέα γρίπη

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα 3/08/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Την Παρασκευή 31-07-09 πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία συνάντηση φορέων του Νομού με θέμα τη νέα γρίπη.

nea_gripi

Είναι η δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιείται με το ίδιο αντικείμενο. Προηγήθηκε συνάντηση των Υπηρεσιών Υγείας της Νομαρχίας και του Νοσοκομείου για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αξιολογηθεί η επάρκεια των μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνάντηση -που έγινε ύστερα από πρόσκληση της Νομαρχίας- παραβρέθηκαν ο νομάρχης και ο αντινομάρχης Λευκάδας κ.κ. Κ. Αραβανής και Ελ. Αραβανής, ο αντιδήμαρχος κ. Ζαβιτσάνος ως εκπρόσωπος του Δήμου και του Πνευματικού Κεντρου Λευκάδας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Σφακιωτών κ. Κούρτης, ο πρόεδρος του συλλόγου ιατρών του νοσοκομείου Λευκάδας κ. Γέργος, ο πρόεδρος της επιτροπής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του νοσοκομείου κ. Αρετής, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κ. Κούρτης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Γεωργάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σταματέλος, οι εκπρόσωποι της Αβάθμιας και Βθμιας Εκπ/σης κ. κ. Καρανάσιος και Ροντογιάννη,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Καταλυμάτων κ. Γαζής, η δ/ντρια Υγείας της Νομαρχίας κ. Παπαδάτου και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Αραβανής έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα και αναφέρθηκε στην ανάγκη εγρήγορσης των Υπηρεσιών και του κοινού. Τόνισε την αναγκαιότητα επεξεργασίας ενός τοπικού επιχειρησιακού σχεδίου, όπου σε συντονισμό με το γενικό επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας θα επικαιροποιεί τους στόχους ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Έγινε διεξοδική συζήτηση για την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού, για τα μέτρα προφύλαξης αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης τυχόν περιστατικών. Η ενημέρωση θα συμπεριλαμβάνει και τους επισκέπτες του Νομού μας, γι’ αυτό θα διακινηθούν και ξενόγλωσσα ενημερωτικά φυλλάδια.

Εκ μέρους του νοσοκομείου αναφέρθηκε η επάρκεια μέσων και ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ενδεχομένων περιστατικών που χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ο πανικός και η υπερβολή είναι ο χειρότεροι σύμβουλοι. Η πανδημία είναι ήπια και μη χώρα μας είναι έτοιμη για την αντιμετώπισή της.

Στο Νομό μας αναφέρθηκε πολύ μικρός αριθμός περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν με φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι.

Οι συμμετέχοντες φορείς δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν στην ενημέρωση του κοινού με τα πληροφοριακά έντυπα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Νομαρχίας. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης επιφορτίζονται ξεχωριστό ρόλο στην ενημέρωση και τη σωστή πληροφόρηση.

Η συντονιστική επιτροπή δεσμεύτηκε να ξανασυγκληθεί και να εκτιμήσει την κατάσταση ανάλογα με την πορεία εξέλιξης της πανδημίας.

======================================================
Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινώσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s