Σε 127 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης A(H1N1)ν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

keelpno_logo Ανακοινώθηκε χθες, 5 Αυγούστου 2009, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, όπως λέγεται, της νέας γρίπης A(H1N1)ν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά

τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης A(H1N1)ν στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων μέχρι 03.08.2009 ανέρχονται σε 127 (Προσωρινά στοιχεία).

Από αυτά τα 42 είναι κρούσματα σε ταξιδιώτες (ταξίδι στο εξωτερικό σε διάστημα ≤7 ημέρες -μέγιστος χρόνος επώασης- από την έναρξη των συμπτωμάτων) το 1 είναι κρούσμα με δευτερογενή μετάδοση στην Ελλάδα από ταξιδιώτες, τα 6 είναι κρούσματα με άλλη γνωστή επιδημιολογική σύνδεση (επαφή με εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα νέας γρίπης A(H1N1)ν σε διάστημα ≤7 ημέρες -μέγιστος χρόνος επώασης- από την έναρξη των συμπτωμάτων) τα 28 είναι κρούσματα χωρίς γνωστή επιδημιολογική σύνδεση και τα 50 είναι κρούσματα με άγνωστο πιθανό τρόπο μόλυνσης.

nea_gripi

Έτσι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι η τρίτη κατά σειρά Περιφέρεια της χώρας μας με τα περισσότερα κρούσματα, μετά την Αττική με 460 και την Κρήτη με 159 κρούσματα. Η Περιφέρεια με το λιγότερο αριθμό κρουσμάτων είναι αυτή της Δυτικής Μακεδονίας με μόλις 4 και ακολουθεί η Ήπειρος με 11 κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης ανέρχεται στη χώρα μας σε 1.002 (στον πίνακα υπάρχει η ένδειξη ότι πρόκειται για προσωρινά στοιχεία).

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την «Εβδομαδιαία Έκθεση
Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Γρίπης – 5 Αυγούστου 2009» (αρχείο pdf – μέγεθος 250 KB).

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ειδήσεις, Κοινωνικά θέματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s