Έλεγχοι στην αγορά από τη Νομαρχία Λευκάδας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 Αυγούστου 2009

Δελτίο Τύπου

Έλεγχοι Αγοράς

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας οι συναρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχίας μέσω των μεικτών κλιμακίων ελέγχου διενεργούν καθημερινά σχολαστικούς ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας και του καταναλωτή.

ygeionomikos_elegxos

Τα εν λόγω κλιμάκια ελέγχου με επικεφαλής τον εντεταλμένο νομαρχιακό σύμβουλο κ.Στέλιο Ρόκκο, στελεχώνονται από υπαλλήλους των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής, Υγείας-Πρόνοιας και του Τμήματος Εμπορίου.

Ειδικότερα κατά το δίμηνο Ιουνίου –Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 130 έλεγχοι σ’ όλη τη γκάμα των καταστημάτων διατροφικού ενδιαφέροντος.

Επίσης η Διεύθυνση Κτηνιατρικής πραγματοποίησε 71 δειγματοληψίες οι οποίες στάλθηκαν στο Χημείο για ανάλυση, τρεις εκ των οποίων διαβιβάστηκαν στη δικαιοσύνη. Η υπηρεσία εισηγήθηκε την σφράγιση ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως και την ανάκληση της άδειας άλλου καταστήματος της ίδιας κατηγορίας.

Ομοίως ελέγχθηκαν όλα τα μεγάλα Super Market Βερόπουλος-Μαρινόπουλος-Βασιλόπουλος, Dia κ.λ.π. και πραγματοποιήθηκαν περιοδικοί έλεγχοι στην είσοδο του Νομού ( πλωτή γέφυρα) σ’ όλα τα φορτηγά μεταφοράς νωπών και κατεψυγμένων γαλακτοκομικών και οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Τέλος το Τμήμα Εμπορίου πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα ένδυσης για τις αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων όπως επίσης και έλεγχο στις τιμές και δειγματοληψία των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις αντιξοότητες και τα περιορισμένα μέσα σε εξοπλισμό και προσωπικό. Ο ελεγκτικός μηχανισμός της Νομαρχίας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα την περίοδο της τουριστικής αιχμής για την αποτροπή κατανάλωσης ακατάλληλων και επικίνδυνων προϊόντων.

======================================================
Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινώσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s