Κάποιοι κόπτονταν προεκλογικά για την αφισορύπανση των κομμάτων και τώρα… τσιμουδιά

Την «καθαρή πόλη» είχαν θυμηθεί κάποιοι, και εδώ στο νησί μας, κατά την διάρκεια των πρόσφατων ευρωεκλογών και μιλούσαν για την …αφισορύπανση!

Χωρίς να παίρνουν υπόψη ότι υπήρχε, και θα υπάρξει και στο μέλλον, πλήρης ανισοτιμία στην προβολή των κομμάτων. Ότι όλα τα μεγάλα κανάλια, όλος ο Τύπος έγραφαν τότε -θα συνεχίσουν και στο μέλλον να το κάνουν- για τα μεγάλα κόμματα. Αφισορύπανση λοιπόν ήταν για κάποιους οι αφίσες των κομμάτων και δη των μικρών. Χωρίς να λογαριάζουν ότι μια από τις δυνατότητες που εναπομένουν σε μικρότερα κόμματα για την προπαγάνδιση και διακίνηση των θέσεών τους είναι και η αφισοκόλληση.

afisporypansi

Οι κάθε λογής αφίσες με αναγγελίες διαφόρων, αμφιβόλου καμιά φορά ποιότητας, εκδηλώσεων, που έχει γεμίσει τώρα το καλοκαίρι η πόλη μας δεν φαίνεται να ενοχλεί καθόλου αυτούς τους κάποιους, κατά τα άλλα ευαίσθητους σε θέματα αφισορύπανσης, εκπροσώπους των ΜΜΕ του τόπου μας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν;

Έναυσμα για την ανάρτηση αυτή μας έδωσε ένα άρθρο του Μάρκου Νικητάκη στην τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας» (Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009), στην στήλη «Τα κατά Μάρκον», με τίτλο πολιτισμός και «πολιτισμός» και υπότιτλο: «Η … Τάμτα δεν ρυπαίνει;» και το οποίο παραθέτουμε:

«Κάθε φορά που έχουμε προεκλογική περίοδο γίνεται της κακομοίρας με τις αφίσες και την αφισοκόλληση.

Κάποιοι αρμόδιοι και κάποιοι «καλαμαράδες», που το παίζουν σωτήρες τούτου του τόπου, βρίσκουν την ευκαιρία να πετάξουν τη χολή τους εναντίον των, αριστερών κυρίως, κομμάτων τα οποία, μη έχοντας πόρους για άλλης μορφής διαφήμιση, καταφεύγουν στην λύση της αφίσας και των πανό.

Δεν λέω ότι έχουν άδικο. Υπάρχει ρύπανση και το θέαμα δεν είναι ότι καλύτερο. Όμως εκλογές είναι, πρέπει να έχουν ένα χρώμα. Όμως…

Οι ίδιοι άνθρωποι τούτο τον καιρό καταπίνουν τη γλώσσα τους και «ποιούν τον Παπίαν» όταν η αφισορύπανση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο Ρέμος, ο Πλούταρχος, η Τάμτα, η Χρηστιά, η… Πετρούλα, οι θεατρικοί θίασοι, βρίσκονται μια και δυο φορές οι περισσότεροι, σε κάθε κολώνα. Όλοι αυτοί δεν ρυπαίνουν; Στο κάτω της γραφής τους περισσότερους τους φέρνει το Πνευματικό Κέντρο και η αφισορύπανση γίνεται βαρύτερη».

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Από τον τοπικό τύπο, Στραβά κι ανάποδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s