«Δεν αποτελεί προτεραιότητα η θερμοκάμερα στο αεροδρόμιο του Ακτίου»

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την τοποθέτηση θερμικής κάμερας στο αεροδρόμιο του Ακτίου, την στιγμή μάλιστα που οι αρμόδιες αρχές μιλούν για πανδημία της νέας γρίπης.

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να μετρηθεί αρκετά καλά στην περιοχή των ματιών (Πηγή: Flir)

Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να μετρηθεί αρκετά καλά στην περιοχή των ματιών (Πηγή: Flir)

Σύμφωνα με την απάντηση που έστειλε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά η χρήση θερμοκάμερας και η κάλυψη με γιατρούς του Αερολιμένα, δεν αποτελεί το βασικό μέτρο εντοπισμού κρουσμάτων από το νέο ιό γρίπης αλλά ένα συμπληρωματικό μέτρο! Βασικό μέτρο, σύμφωνα πάντα με την απάντηση του Υπουργείου, είναι η ενημέρωση των ταξιδιωτών με φυλλάδια και αφίσες έτσι ώστε αν εμφανίσουν κάποιο από τα συμπτώματα της νέας γρίπης και έχουν ταξιδέψει σε χώρα με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον γιατρό τους ή στον πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό. Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο εκτιμά συνεχώς την κατάσταση και βεβαιώνει ότι αν κριθεί απαραίτητο θα τοποθετηθούν θερμοκάμερες και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Σχολιάζοντας την απάντηση η κ. Γιαννακά τόνισε « Η απάντηση που ήρθε από το Υπουργείο κάθε άλλο παρά φαίνεται να συμβαδίζει με την σοβαρότητα της κατάστασης. Αν και το Άκτιο δέχεται ήδη χιλιάδες επιβάτες από την Ευρώπη και την Αμερική, το ΕΚΕΠ, και το Υπουργείο Υγεία, απαντάει ότι δεν θεωρεί προς το παρών απαραίτητη ούτε την τοποθέτηση θερμικής κάμερας που ανιχνεύει την πιθανότητα ένας επιβάτης να έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων, ούτε την κάλυψη με γιατρούς του Αεροϋγειονομείου του Αερολιμένα! Τελικά πέρασε η ίωση το κατώφλι μας και η Κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί !!!

======================================================
Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο «ο Αστακός στης θάλασσας τον πάτο»

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Δανεισμένα, Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s