Συγκέντρωση κατοίκων και φορέων του Καλάμου Λευκάδας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ,  Λευκάδα 14.7.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, η διαμαρτυρία των κατοίκων του Καλάμου και των φορέων του νησιού στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα της άγονης γραμμής Κάλαμος – Μύτικας.

diamartyria_katoikwn_kalamou

Αντιπροσωπεία κατοίκων και φορέων, αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης, π. Ηλία Γουργολίτσα, το Νομάρχη Λευκάδας, Κώστα Αραβανή, τους βουλευτές Θεόδωρο Σολδάτο και Θάνο Μωραϊτη, τους Προέδρους Καλάμου και Καστού, Γρηγόρη Κόμητα και Πέτρου Γιαννούτσου, τον εκπρόσωπο του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη και τον Πρόεδρο του Δικτύου των Μικρών Νησιών Λευτέρη Κεχαγιόγλου επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Τζοάνο, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Θ.Ρεντζεπέρη του Λ.Σ. και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά την συζήτηση η αντιπροσωπεία εξέθεσε σε όλη την διάστασή του το μεγάλο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί στην άγονη γραμμή Μύτικας – Κάλαμος, μετά την εξυπηρέτηση των δύο γραμμών (Μύτικας – Κάλαμος, Μύτικας- Καστός) από ένα μόνο σκάφος με συνέπεια να μη διανυκτερεύει σκάφος στον Κάλαμο.

Επισημάνθηκε, με έντονο τρόπο, ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους και οδηγεί τον Κάλαμο σε μαρασμό και απομόνωση.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι την περσινή χρονιά το σκάφος πραγματοποίησε 180 διακομιδές ασθενών.

Οι προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν είναι:

  1. Επανεξέταση των φακέλων των διαγωνιζόμενων όσον αφορά την καταλληλότητα των πιστοποιητικών.
  2. Να μην υπογράψει τη σύμβαση ο Υπουργός μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου.
  3. Να προκηρυχθεί και να δρομολογηθεί νέα γραμμή Μύτικας-Επισκοπή-Κάλαμος, πράγμα που έχει εκ του νόμου δικαίωμα ο Υπουργός καθώς δεν καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν την διάσταση του προβλήματος και ότι μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με την αντιπροσωπεία των κατοίκων και των φορέων του Καλάμου θα εισηγηθούν στον Υπουργό να αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία. Η αντιπροσωπεία των κατοίκων θα αγωνίζεται μέχρι την τελική θετική έκβαση του θέματος έτσι ώστε ο Κάλαμος να έχει μια σύγχρονη, αξιοπρεπή και ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση.

======================================================
Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ειδήσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s