Οι αντιστασιακές οργανώσεις τίμησαν σήμερα, Κυριακή 5 Ιούλη, την 65η επέτειο της Μάχης της Αμφιλοχίας

Πιστοί στο χρονιάτικο ραντεβού τους με την ιστορική μνήμη οι αντιστασιακές οργανώσεις της περιοχής Δ. Στερεάς, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων τίμησαν σήμερα, Κυριακή 5 Ιούλη, με πολιτικό μνημόσυνο την 65η επέτειο της διήμερης νικηφόρας Μάχης της Αμφιλοχίας, που έδωσε ο ΕΛΑΣ στις 12-13 Ιούλη 1944 κατά των Γερμανών κατακτητών, καθώς και τους νεκρούς του ΔΣΕ Ελλάδας στη δεύτερη μάχη της Αμφιλοχίας την 1 Ιούλη 1948.

machi_amfilochias_01

Η εκδήλωση άνοιξε με τους χαιρετισμούς και το προσκλητήριο νεκρών – ανάγνωση ονομάτων των πεσόντων αγωνιστών. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία και η κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, του Δήμου Αμφιλοχίας, των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΚΚΕ και της ΚΕ του ΚΚΕ.

machi_amfilochias_02

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ το στεφάνι κατάθεσε ο βουλευτής του κόμματος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μωραΐτης, εκ μέρους του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Λευκάδας ο συγχωριανός μας Βαγγέλης Μανωλίτσης και εκ μέρους της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ ο επίσης συγχωριανός μας Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές). Στεφάνι κατάθεσε ακόμη η Βάσω Μανωλίτση, σύζυγος του συγχωριανού μας αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Τάσου Μανωλίτση, ο οποίος είχε πάρει μέρος στη μάχη της Αμφιλοχίας.

Σχολιάστε

Filed under Εθνική Αντίσταση, Εκδηλώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s