Μικρό αφιέρωμα στους καταρράκτες Δημοσάρη από την εφημερίδα «Lifo»

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Lifo» που διανέμεται δωρεάν σε μεγάλο τιράζ έχει στο υπ’ αριθμόν 184 τεύχος της (02.07.2009) ένα μικρό αφιέρωμα με τίτλο «Διακοπές στους καταρράκτες».

Στο αφιέρωμα γίνεται αναφορά, εκτός από τους καταρράκτες του Λειβαδίτη Ξάνθης -με 40 μέτρα ο ψηλότερος καταρράκτης των Βαλκανίων- που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά το κεφαλοχώρι της Σταυρούπολης, στα όρια των Νομών Ξάνθης και Καβάλας και του Βρόντου της Αρκαδίας, στο δικό μας του Δημοσάρη.

dimosari_lefkada

Γράφει η εφημερίδα:

«Όσοι για καλοκαίρι διαλέξατε Λευκάδα, μετά τις βουτιές σε Πόρτο Κατσίκι, Εκρεμνούς και Κάθισμα, για κοπιάστε για μια παγωμένη βουτιά στους καταρράκτες του νησιού. Πανεύκολη πρόσβαση, λίγο έξω απ’ το πολύ τουριστικό Νυδρί. Στα 20 χλμ. νότια της πόλης της Λευκάδας, ακολουθώντας τις πινακίδες, θα αντικρίσετε σε 10 λεπτά τους πρώτους μικρούς καταρράκτες κι ένα ξύλινο κιόσκι καφέ με τραπεζάκια κάτω απ’ τα πλατάνια. Από κει 20λεπτη πεζοπορία μέσα σε παρθένο τοπίο γεμάτο δένδρα, μικρά φαράγγια, περάσματα με νερό μέχρι το γόνατο κι ο ορμητικός καταρράκτης του Δημοσάρη είναι μπροστά σας! Τα νερά κατεβαίνουν φασαριόζικα και ορμητικά, σχηματίζοντας μία ευρύχωρη βαθιά βάθρα κάτω απ’ το δεύτερο και μεγαλύτερο καταρράκτη που πέφτει από 15 μέτρα. Προσοχή στα γλιστερά βράχια και τα πλάγια περάσματα για τη βάθρα και καλές βουτιές! Για την ιστορία στη Ν. Εύβοια, στην καρδιά του Όρους Όχη, υπάρχει ένα συνώνυμο φαράγγι που είναι από τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές της Ελλάδας. Ξεκινά απ’ τις πηγές του ποταμού Δημοσάρη και τερματίζει στο χωριό Άγιος Δημήτριος».

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
Δήμος Ελλομένου: 26450 95535

dimosari_lefkada_02

Να ευχαριστήσω τέλος τον συντοπίτη μας κ. Α. Μ. για την αποστολή του άρθρου.

Σχολιάστε

Filed under Δήμος Ελλομένου, Περιβάλλον, Τουρισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s