Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μνήμης και Τιμής» 2009 του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι»

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι» έχει καθιερωθεί να γίνονται κάθε χρόνο στο χωριό μας, την περίοδο του καλοκαιριού, διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην «1η Συνέλευση των οπλαρχηγών το 1807» στη Λευκάδα υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια και το μητροπολίτη Άρτας Ιγνάντιο.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι», Κώστας Βερύκιος, κατά την περισυνή κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο στη θέση Μαγεμένου Νικιάνας

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι», Κώστας Βερύκιος, κατά την περισυνή κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο στη θέση Μαγεμένου Νικιάνας

Στη μάζωξη των κλεφταρματωλών στην τοποθεσία Μαγεμένου, στη Νικιάνα Λευκάδας, οι συγκεντρωμένοι ορκίστηκαν ν’ αγωνιστούν για την ελευθερία όλης της σκλαβωμένης τότε πατρίδας μας. Εκεί ήταν όπου «οι Κλέφται μετεμορφώθησαν εις Κλεφτουριάν» κατά τον εθνικό μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Για το ιστορικό της μάζωξης θα αναφερθούμε κάποια άλλη φορά.

Ο γιορτασμός αυτός, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, ευελπιστεί να εδραιωθεί και να γίνει θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα. Έχει δώσει ως ώρας ένα όμορφο πολιτιστικό χρώμα στο χωριό μας, προσελκύοντας εκτός των άλλων και αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου στο περισυνό πολιτιστικό διήμερο

Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου στο περισυνό πολιτιστικό διήμερο

Έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας έχει προγραμματίσει για τις 9 και 10 Ιούλη το διήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μνήμης και τιμής» 2009. Πληροφορηθήκαμε με χαρά ότι στις εκδηλώσεις θα τιμηθεί και ο συγχωριανός μας φιλόλογος-συγγραφέας Σπύρος Σούνδιας -έχω επικαλεστεί τα γραφόμενά του σε αρκετές σχετικές αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου-, ο ακούραστος αυτός ερευνητής της λαογραφίας και ιστορίας του τόπου μας, ο οποίος, απ’ ό,τι γνωρίζω, έχει ως ώρας συγγράψει και εκδώσει με δικά του έξοδα τέσσερα βιβλία με θεματογραφία που σχετίζεται λίγο ή πολύ με τα χωριά μας.

Το στήσιμο του παταριού στο λιμάνι της Νικιάνας για τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το στήσιμο του παταριού στο λιμάνι της Νικιάνας για τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Παραθέτουμε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μνήμης και Τιμής» 2009 όπως το πήραμε από την ιστοσελίδα του Συλλόγου:

1η Ημέρα – Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009
 

Ώρα έναρξης 21.00:

Α) Παρουσίαση παιδικού τμήματος κρουστών οργάνων

Β) Συναυλία ντουέτο κρουστών Νίκου Καββαδά – Κώστα Κόγκα

Γ) Θεατρική παράσταση του έργου «Ο Μικροεμποράκος» από την θεατρική ομάδα του συλλόγου μας

2η Ημέρα – Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009
 

Ώρα έναρξης 19.30:

Α) Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο

Ώρα έναρξης 20.30:

Β) Πανηγυρικός της ημέρας, βράβευση του συντοπίτη μας καθηγητή Σπύρου Σούνδια, σύντομοι χαιρετισμοί

Ακολουθεί παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των παρακάτω συλλόγων:

Α) Θρακική Εστία Βέροιας

Β) Φιλολογικομορφωτικός Σύλλογος «Άγιος Βησσαρίων» Φιλιππιάδας

Γ) Μουσικοφιλολογικός Όμιλος «Απόλλων» Καρυάς

Δ) Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων

Ε) Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «Οι Σκάροι»

Αυτά όσον αφορά στις προσεχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου. Να διατυπώσω τώρα καλόπιστα και κάνα δυο ερωτήματα, παράπονα αν θέλετε, προς τους ιθύνοντες του συλλόγου του χωριού μας, ευελπιστώντας ότι θα πάρω και κάποιες καλόπιστες απαντήσεις. Είχα βέβαια πρόσφατα μια σύντομη συνομιλία με τον καθόλα δραστήριο, όπως έχω αναφέρει και αλλού, πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα το φροντίσει -πράγμα που δεν έγινε- ευκαιρία να τα εκθέσω και εδώ.

Γιατί δεν ενημερωνόμαστε για τις όποιες δραστηριότητες του συλλόγου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Βέβαια αυτό γίνεται καμιά φορά, αλλά όχι ανελλιπώς και έγκαιρα. Είναι όμως τόσο απλό, αρκεί να συμπεριληφθούμε στον κατάλογο αποδεκτών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (mailing list). Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανατρέχουμε σε διάφορες ανακοινώσεις που τοιχοκολλούνται κατά καιρούς για να αναγγείλουμε μέσω του ιστολογίου μια εκδήλωση ή κάποια ανακοίνωση του συλλόγου. Αυτό τουλάχιστον έκανα μέχρι πρότινος μιας και ο (παλιός) ιστότοπος του συλλόγου δεν είχε ανανεωθεί για αρκετό διάστημα.

Γιατί στον ιστότοπο του συλλόγου και στη ρουμπρίκα «Χρήσιμες ιστοσελίδες» δεν συμπεριλαμβάνεται και το ιστολόγιό μας. Όχι βέβαια ότι το παρών ιστολόγιο είναι σώνει και καλά χρήσιμο, αλλά τουλάχιστον τόσο χρήσιμο όσο και κάποιοι άλλοι σύνδεσμοι που υπάρχουν εκεί. Από άποψη θεματολογίας μάλιστα και σε σχέση πάντα με τις αναφορές στο χωριό μας χρησιμότερο αν δει κανείς στις κατηγορίες δεξιά ότι έχουν γίνει ως ώρας οι εξής αναρτήσεις: 21 για το Δάσος των Σκάρων, 68 για την Νικιάνα, 86 λίγο ή πολύ σχετικοί με τους ορεινούς οικισμούς του χωριού μας, κάμποσες για τα μοναστήρια (Αη Γιώργη και Αγίων Πατέρων) και τις εκκλησίες των χωριών μας κλπ. Και δεν αναφέρομαι βέβαια στου συνδέσμους που παραπέμπουν στον τοπικό τύπο.

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Ανακοινώσεις, Καλοκαίρι 2009, Νικιάνα

One response to “Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μνήμης και Τιμής» 2009 του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι»

  1. Κύριες Φίλλιπε συναντιώμαστε στο χωριό μας αρκετά συχνά, επίσης έχετε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τόσο τα δικά μου όσο και του συλλόγου. Θα μπορούσατε λοιπόν αντί να παραπονιέστε ότι δεν είναι το ιστολόγιό σας, στην κατηγόρια με τις χρήσιμες ιστοσελίδες στην σελίδα του συλλόγου, απλά να μας εκφράσετε την επιθυμία σας να προσθεθεί και το δικό σας ιστολόγιο σε αυτήν την κατηγορία μαζί με τις άλλες ιστοσελίδες. Τότε σας διαβεβαιώ ότι αυτό θα γίνονταν αμέσως.

    Όσο για τις ενημερώσεις για τις δραστηριότητες του συλλόγου με ενημέρωσε ο πρόεδρος για την συνομιλία που έιχατε και ότι επιθυμήτε να σας αποστέλουμε τα ενημερωτικά δελτία και εγώ ο ίδιος σας τα έστειλα στο email σας. Αν για κάποιο λόγο δεν τα πηρατε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας τα ξαναστείλω αν και όπως σας είχα γράψει φτάνει μόνο να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του συλλόγου και να παίρνετε από εκεί τις όποιες ενημερώσεις .

    Νίκος Καββαδάς – Υπεύθυνος ιστοσελίδας πολιτιστικού συλλόγου Νικιάνας » Οι Σκάροι»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s