Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 27 Ιούνη στην Κέρκυρα

eedye_logo ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ Β/Δ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΗ

Στις 27 του Ιούνη διεξάγεται στην Κέρκυρα η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του Ο.Α.Σ.Ε. (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη), ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Το γεγονός και μόνο της σύμπτωσης των δύο συναντήσεων αποδεικνύει το ότι ο λεγόμενος Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Σταθερότητα στην Ευρώπη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ευρωπαϊκός βραχίονας του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για τον Οργανισμό που πρόσφατα αναγνώρισε το ψευτοκράτος του Κοσσυφοπεδίου, συνεχίζοντας την πολιτική της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και διάλυσης των Βαλκανίων. Για τον Οργανισμό που στη Σύνοδο του στις 15 Γενάρη 2009 όπου η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε τα καθήκοντα της προεδρίας του, δε βρήκε λέξη να πει για το μακελειό στη λωρίδα της Γάζας, που για εβδομάδες επέβαλλε ο ισραηλινός στρατός.

Πρόκειται για τον Οργανισμό που πρωτοστατεί από κοινού με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση από τα Βαλκάνια, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, από τον Καύκασο έως τη Σομαλία και την Αφρική. Για τον οργανισμό που αφού πρώτα σπέρνει τον όλεθρο του πολέμου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αφού ξεκληρίζει από τον τόπο τους εκατομμύρια φτωχών ανθρώπων δημιουργώντας στρατιές οικονομικών μεταναστών, στη συνέχεια υποκριτικά αναζητά τρόπους για τον έλεγχο των συνόρων.

Από παλιότερη κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας

Από παλιότερη κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας

Η Επιτροπή Ειρήνης της Κέρκυρας και οι Επιτροπές Ειρήνης Β/Δ Ελλάδας, καλεί κάθε Κερκυραίο και Κερκυραία, και κάθε φιλειρηνιστή στη Β/Δ Ελλάδα, να εκδηλώσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία των γερακιών του πολέμου στο νησί.

Αυτοί που σκορπούν τον θάνατο, διαλύουν κράτη, φτιάχνουν προτεκτοράτα και δημιουργούν στρατιές οικονομικών μεταναστών. Αυτοί που έσπειραν τη θάλασσα στα βόρεια της Κέρκυρας με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου υποθηκεύοντας το περιβάλλον και την υγεία των παιδειών μας και που ακόμα και σήμερα, ούτε να ακούσουν δε θέλουν για την ανέλκυση και απομάκρυνσή τους από τη θάλασσά μας, είναι ανεπιθύμητοι. Η πολιτική τους που στο βωμό τους κέρδους και για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (πετρέλαια, φυσικό αέριο κλπ) σπέρνει ακόμα και το θάνατο σε τίποτα δεν θα ωφελήσει τον τόπο και τον τουρισμό όπως υποκριτικά λένε οι υποστηρικτές τους.

Ο τουρισμός δεν αναπτύσσεται με τέτοιες συνόδους. Εξ άλλου γνωρίζουμε πόσο «αναπτύχθηκε» η τουριστική κίνηση τα προηγούμενα χρόνια στο νησί μας, ύστερα από την πραγματοποίηση τόσο της Συνόδου Κορυφής όσο και της Συνόδου των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. το 2003. Γνωρίζουμε ακόμα καλύτερα το ότι από τις αποφάσεις της τελευταίας συνόδου το αγροτικό εισόδημα εξανεμίζεται από την συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων και τον αποδεκατισμό των επιδοτήσεων.

Κερκυραίες και Κερκυραίοι, λαέ της Β/Δ Ελλάδας,

η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας και οι Επιτροπές Ειρήνης Β/Δ Ελλάδας καλούν κάθε αγωνιστή της ειρήνης στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιούνη στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο.

Αναχώρηση από Πρέβεζα στις 7.00 π.μ. από τα παλιά ΚΤΕΛ.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινώσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s