Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Λευκάδας

Έγραφε ο Γουλιέλμος Νταίρπφελντ (Wilhelm Dörpfeld) στο σύγγραμμά του Alt-Ithaka, πρώτος τόμος, σελ. 267, όπου αναφέρεται στην «Κορινθιακή πόλις Λευκάς και το λιμάνι της»:

«… Οι ανασκαφές των δυο Ακροπόλεων όπως επίσης και ολόκληρης της πόλης αξίζει να συνεχιστούν και υπόσχονται να δώσουν καλά αποτελέσματα. Αυτό ισχύει ειδικά για το θέατρο, απομεινάρια του οποίου, όπως του τείχους για την αντιστήριξη του θεάτρου, της Ορχήστρας και του κτιρίου της Σκηνής, είχε εντοπίσει ο Κρίγκερ (E. Krüger) και που ανήκουν με σιγουριά στην Προρωμαϊκή εποχή…»

Διακρίνονται κάτω μέρος των πολυγωνικών τειχών της κορινθιακής πόλης Λευκάς και από πάνω μεταγενέστερα τείχη (Πηγή: Wilhelm Dörpfeld, Alt-Ithaka, zweiter Band, Beilage 49)

Διακρίνεται κάτω στη φωτογραφία μέρος των πολυγωνικών τειχών της κορινθιακής πόλης Λευκάς και από πάνω μεταγενέστερα τείχη (Πηγή: Wilhelm Dörpfeld, Alt-Ithaka, zweiter Band, Beilage 49)

Διαβάσαμε την πιο κάτω ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας για την «Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Λευκάδας» και βλέπουμε κάτι να γίνεται στην κατεύθυνση των προτροπών που έκφρασε πριν από 82 χρόνια περίπου ο μεγάλος Γερμανός αρχαιολόγος και Λευκαδολάτρης Γουλιέλμος Νταίρπφελντ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Λευκάδα 18-06-2009

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 επισκέφθηκε το Νομό μας ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Στ. Μπένος, συνοδευόμενος από την πρ/νη της ΛΣΤ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Γάτση.

Μαζί με το νομάρχη Λευκάδας κ. Αραβανή και εκπροσώπους άλλων φορέων επισκέφθηκαν τον χώρο που έχει εντοπισθεί το αρχαίο θέατρο της Λευκάδας στην θέση «Κούλμος» με τελικό στόχο την ανάδειξή του.

Σε συνέντευξή του στα τοπικά Μ.Μ.E. που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Κατάστημα και αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι τοπικοί φορείς ο κ. Μπένος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δραστηριότητες του Σωματείου και στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών και των ΟΤΑ προκειμένου να εντοπισθούν και στη συνέχεια να αναδειχθούν τα αρχαία θέατρα, ωδεία, στάδια και αμφιθέατρα προκειμένου να προστατευθούν από τη φθορά του χρόνου καθώς και στη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο κ. Αραβανής ο οποίος ανέφερε ότι η Νομαρχία δεσμεύεται να βοηθήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Λευκάδας στη θέση «Κούλμος» συμβάλλοντας στην αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται από το «ΔΙΑΖΩΜΑ», τους φορείς αλλά και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Αρχαιολογικοί χώροι, Ανακοινώσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s