Ξεκινά η κατασκευή του Διοικητηρίου

Τα εξώδικα πάνε κι έρχονται αλλά σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 15.06.2009 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας ξεκινά όπως φαίνεται η κατασκευή του Διοικητηρίου. Είδαμε και με τα μάτια μας ότι ο χώρος έχει περιφραχτεί.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Λευκάδα 15-06-2009

dioikitirio_Lefkadas

Στις 5 Ιουνίου 2009 ο Νομάρχης Κώστας Αραβανής, μετά την έκδοση της 1726/2009 Απόφασης του IV Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της μειοδότριας εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ, την σύμβαση ανέγερσης του ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ με ποσοστό έκπτωσης 34,22%.

Ειδικότερα η προαναφερόμενη Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφ’ ενός ανακάλεσε τις υπ’ άριθ. 102 & 173/2009 πράξεις του Ε΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφ’ ετέρου αποφάνθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της οικείας σύμβασης, δικαιώνοντας πανηγυρικά τις θέσεις της Νομαρχίας, για την επίτευξη του σημαντικού αυτού έργου, που συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των υποδομών και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ως γνωστό το ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από την ΚΕΔ (οικοδομικό τετράγωνο ΚΦ423 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου θέση Παλαιών Αλυκών). Το κτιριακό συγκρότημα θα αποτελείται από πέντε (5) επί μέρους διώροφα κτίρια, καλυπτόμενα με στέγη, συνολικού εμβαδού 4.500 m2 μετά διαδρομών σύνδεσης στο οποίο θα στεγαστούν όλες οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας οι οποίες σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες σε πολλά σημεία της πόλης.

Επίσης θα διαθέτει υπόγεια 2.500 m2 περίπου, στα οποία θα στεγαστούν τα αρχεία των Υπηρεσιών και ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Στο οικόπεδο θα υπάρχουν 60 θέσεις στάθμευσης οχημάτων.
Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η ανέγερση θα πραγματοποιηθεί με δάνειο για τη λήψη του οποίου έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της Νομαρχίας και της μειοδότριας τράπεζας EUROBANK, μετά από ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, οι όροι του οποίου έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκοί αυτή την περίοδο.

Η λήψη δανείου ήταν ο μοναδικός τρόπος για την κατασκευή του, γιατί η κατασκευή Διοικητηρίων δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη ούτε από τα Υπουργεία, ούτε από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Και οι προηγούμενες διοικήσεις της Νομαρχίας (1999-2002, 2003-2006) είχαν αποφασίσει για σύναψη δανείου για την κατασκευή του Διοικητηρίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινώσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s