Το Ε/Γ Κολοκοτρώνης

Μια από τις  ιστορίες που άκουγα κατά καιρούς από τους παλιούς μετανάστες της Γερμανίας ήταν και το ταξίδι τους με τον «Κολοκοτρώνη».  «Έφερε ο Κολοκοτρώνης…»,  έλεγαν,  όταν ήθελαν να πειράξουν κάποιον ή καμιά φορά για να μιλήσουν απαξιωτικά για κάποιον.  Στην δεκαετία του ’60 χιλιάδες ήταν οι Έλληνες μετανάστες που ταξίδεψαν με το πλοίο αυτό μέχρι το Πρίντεζι και απ’ εκεί με το τρένο για να φτάσουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, κύρια στη Γερμανία και το Βέλγιο. Έτσι ακουστά τον είχα τον «Κολοκοτρώνη» μέχρι που έπεσα πρόσφατα πάνω σε κάποιες φωτογραφίες του.

Το Ε/Γ Κολοκοτρώνης (Πηγή: Συλλογή Πέτρου Καραλή)

Το Ε/Γ Κολοκοτρώνης (Πηγή: Συλλογή Πέτρου Καραλή)

Το Ε/Γ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ εκτελούσε για χρόνια την γραμμή Πειραιάς – Κέρκυρα – Πρίντεζι.  Ήταν εκτοπίσματος 9.000 τόνων και είχε ταχύτητα 19 κόμβων. Ήταν ένα από τα τέσσερα ακτοπλοϊκά των ιταλικών επανορθώσεων. Τα άλλα τρία ήταν ο Μιαούλης, ο Κανάρης και ο Καραϊσκάκης.

Το Ε/Γ Κολοκοτρώνης, ένα από τα τέσσερα ιταλιάνικα  Tα τέσσερα Ιταλιάνικα [Μιαούλης, Κολοκοτρώνης, Κανάρης, Καραϊσκάκης] (Πηγή: www.nautilia.gr)

Το Ε/Γ Κολοκοτρώνης, ένα από τα τέσσερα ιταλιάνικα (Μιαούλης, Κολοκοτρώνης, Κανάρης, Καραϊσκάκης) - (Πηγή: http://www.nautilia.gr)

Διακρίνονται στην πιο κάτω φωτογραφία στο λιμάνι του Πειραιά από αριστερά τα ακτοπλοϊκά Μιαούλης, Κολοκοτρώνης και Καραϊσκάκης (Πηγή: http://www.nautilia.gr)

ta_italianika

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Απόδημοι, Παλιές φωτογραφίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s