Επίσκεψη γνωριμίας Βουλγάρων δημοσιογράφων στη Λευκάδα

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας (25.05.2009) έξι Βούλγαροι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν πρόσφατα τη Λευκάδα για να την γνωρίσουν και φιλοξενήθηκαν στο νησί στο διάστημα από 13 έως 16 Μάη 2009. Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας το Δελτίου Τύπου σχετικά με την επίσκεψη γνωριμίας των Βουλγάρων δημοσιογράφων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βούλγαροι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Λευκάδα για να την γνωρίσουν

Κατόπιν πρότασης του ΕΟΤ Βουλγαρίας την οποία αποδέχτηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, φιλοξενήθηκαν στη Λευκάδα έξι Βούλγαροι δημοσιογράφοι και ο κ. Ευθυμίου Λεωνίδας, προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Βουλγαρίας, για το διάστημα 13-16 Μαΐου 2009 από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδόχων.

Την ομάδα των επισκεπτών αποτελούσαν οι : Antonny Georgiev, Dimana Trankova των εκδόσεων VAGABOND (περιοδικό «ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», στην βουλγαρική γλώσσα, περιοδικό αεροδρομίου (δίλγωσσο), περιοδικό ποικίλης ύλης VAGABOND), Elizabeth Radkova δημοσιογράφος, Pier Petrov φωτογράφος της ημερήσιας εφημερίδας 24 ΩΡΕΣ, Veneta Nikolova δημοσιογράφος του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού ΒΝΡ και Christina Gotseva του ταξιδιωτικού περιοδικού TRAVEL MAGAZINE.

Από την επίσκεψη των Βουλγάρων δημοσιογράφων στη Λευκάδα (Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας)

Από την επίσκεψη των Βουλγάρων δημοσιογράφων στη Λευκάδα (Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας)

Οι φιλοξενούμενοι κατά την 14η Μαΐου περιηγήθηκαν σε όλα τα αξιοθέατα του νομού μας με Mini Bus, που ευγενώς παραχώρησε για το σκοπό αυτό το τουριστικό γραφείο KINISSIS Α.Ε. και κατά την 15η Μαΐου με πλωτό που ευγενώς παραχώρησε η Μαρίνα Λευκάδας σε Κάλαμο, Μεγανήσι και στα Πριγκηπονήσια. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 15ης Μαΐου με επίσκεψη στους καταρράκτες στο Δημοσάρι.

1_big

Οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με τον Νομάρχη κ. Αραβανή Κώστα στο γραφείο του ο οποίος τους καλωσόρισε στο νησί μας και τους παραχώρησε συνέντευξη. Τους πρόσφερε ειδικά δώρα και παραδοσιακά προϊόντα που ευγενώς προσέφεραν επιχειρηματίες του νομού.

Οι δημοσιογράφοι τον ευχαρίστησαν για την ευκαιρία που είχαν να απολαύσουν υψηλής ποιότητας περιποίηση και φιλοξενία υποσχόμενοι να μεταφέρουν την εμπειρία αυτή στην πατρίδα τους. Οι επισκέπτες μας αναχώρησαν για την πατρίδα τους μεταφέροντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το νομό μας, προμηθευμένοι με όλο το διαφημιστικό υλικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας.

Η Ελλάδα αυξανόμενα αποτελεί έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για την Βουλγάρικη αγορά λόγω της πρόσφατης εισόδου της χώρας στην Ε.Ε., της εγγύτητας που υπάρχει αλλά και της Εγνατίας οδού που διευκολύνει τις μετακινήσεις.

Απόδειξη αυτής της δυναμικής που αναπτύσσεται είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας σύμφωνα με τα οποία περισσότερο από ένα (1) εκατομμύριο Βούλγαροι επισκέφθηκαν για διάφορους λόγους την Ελλάδα κατά το προηγούμενο έτος παρουσιάζοντας αύξηση κατά 130%, με την Λευκάδα να προσβλέπει στο δικό της μερίδιο στην αναδυόμενη αυτή αγορά.

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού – Πολιτισμού – Εμπορίου
Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας

Σχολιάστε

Filed under Ειδήσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Τουρισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s