Στο σταθμό του ΚΤΕΛ Λευκάδας…

Κάποιο μικρό ταξιδιωτικό γραφείο στη Γερμανία, κατεβάζει αρχές του μήνα κάποιους τουρίστες με προορισμό το νησί της Λευκάδας, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας. Κάπου θα ήβραν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου και με παρακάλεσαν να τους εξυπηρετήσω, στέλνοντάς τους τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λευκάδας από και προς Ηγουμενίτσα καθώς και τα δρομολόγια των υδροπλάνων από Κέρκυρα για Λευκάδα.

Έτσι βρέθηκα σήμερα στο σταθμό των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λευκάδας. Εκεί τους ζήτησα μήπως έχουν κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο με τα δρομολόγια των λεωφορείων. Έτσι και έγινε… Μου ενεχείρησαν, ευγενικά οφείλω να πω, ένα φύλλο Α4 με τον «Πίνακα Δρομολογίων», με στοιχεία -στα Ελληνικά και Λατινικά- άλλα χειρόγραφα, άλλα χτυπημένα στον υπολογιστή, με κάποιες πρόχειρες διορθώσεις, με κομμένα γράμματα στην πίσω πλευρά… που σε κάποια σημεία του δύσκολα διαβάζεται και από τον πιο μυημένο. Εγώ βέβαια ψιλοξέρω ότι το …ΣΙΛΙΚΗ θα πρέπει να είναι η Βασιλική, να φανταστώ ότι με το …Γ. ΠΕΤΡΟ εννοεί τον Άγ. Πέτρο και ούτω καθεξής. Ένας ξένος όμως επισκέπτης του τόπου μας;

ktel_02

Πίνακας Δρομολογίων ΚΤΕΛ Λευκάδας εν έτει 2009

Και ρωτάω… Καλά, τόσο δύσκολο και πολυδάπανο θα ήταν, ενόψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, να βγάλουν έναν πιο καλαίσθητο «Πίνακα Δρομολογίων», πιο καθαρογραμμένο τουλάχιστον, που να διαβάζεται εύκολα. Πέντε-δέκα διαφημίσεις να έβαζαν επάνω δεν θα τους κόστιζε και τίποτα. Αν δεν έχουν οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ τη δυνατότητα ας το αναλάβει τουλάχιστον κάποιος από τους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τον Τουρισμό: Δήμος, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που τόσο μας έχει συνηθίσει στις εκδόσεις  καλαίσθητων φυλλαδίων τον τελευταίο καιρό, Ένωση Ξενοδόχων, Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ.λ.π.

Ένα άλλο θέμα τώρα. Στο καινούργιο σταθμό του ΚΤΕΛ υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Στη μέση βρίσκεται ο σηματοδοτημένος χώρος διπλής στάθμευσης -αν δεν καταλαμβάνεται από τα λεωφορεία- στη μια πλευρά  η άνοδος και στην άλλη η κάθοδος.

Γιατί έτσι μας αρέσει...

Γιατί έτσι μας αρέσει...

Κάποιοι όμως βιαστικοί, όπως βλέπετε και στην πιο πάνω φωτογραφία, τους βολεύει να σταθμεύουν πάνω στο δρόμο -αδιαφορώντας για το βελάκι της ανόδου- μπλοκάροντάς τον, γιατί βαριούνται μάλλον να περπατήσουν κάποια μέτρα. Και για να βγει μετά κάποιος που έχει σταθμεύσει κανονικότατα θα πρέπει να πάει με την όπισθεν. Δεν μπορώ να τους καταλάβω με τίποτα αυτούς τους ανθρώπους. Και τσιφλίκι του πατέρα τους να ήταν, που λέει ο λόγος, περισσότερο θα πρόσεχαν.

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Λευκάδα, Στραβά κι ανάποδα, Τουρισμός

One response to “Στο σταθμό του ΚΤΕΛ Λευκάδας…

  1. παλιοβορος

    http://www.lefkadapress.gr/major119.html

    Για αυτα ειναι μανα η προεδραρα του ΚΤΕΛ, τωρα αν θα βρει ο καθε επισκεπτης το προορισμο του,ειναι ψιλα γραμματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s