Η τουριστική προβολή του νησιού της Λευκάδας

Από τη Δ/νση Τουρισμού – Πολιτισμού – Εμπορίου Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας ανακοινώθηκαν (12.05.2009) οι ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα από τις αρχές του χρόνου, καθώς και οι μέλλουσες, για την τουριστική προβολή του νησιού της Λευκάδας, μεσουρανούσης της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό (14.05.2009) Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας:

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας – Ν.Ε.Τ.Π. στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της για τη συστηματική και στοχευμένη διαφημιστική προβολή του Νομού από τις αρχές του τρέχοντος χρόνου έχει προβεί στις ακόλουθες δράσεις:

1. Συμμετοχή σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις:

I. Συνεχίστηκε η συμμετοχή του Νομού Λευκάδας στις παρακάτω Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις σε περίπτερο της Π.Ι.Ν. στο χώρο του Ε.Ο.Τ.:

 • Μπρατισλάβα – ITF SLOVAKIA TOUR 2009, 22-25/1/2009
 • Βελιγράδι – INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM, 17-19/2/2009
 • Μόναχο – F.RE.E., 26/2-2/3/2009
 • Βερολίνο – ΙΤΒ, 11-15/3/2009
 • Μόσχα – MITT, 18-21/3/2009
 • Γκέτεμποργκ – TUR 2009, 19-22/3/2009
 • Κινητή έκθεση 9 πλωτών σεμιναρίων για την Ελλάδα σε 5 χώρες (Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία και Ουγγαρία) και 8 πόλεις την περίοδο 22/3/2009-2/4/2009,
 • Βουκουρέστι – ROM EXPO 2009, 27-30/3/2009 (η δαπάνη ενοικίασης του περιπτέρου καλύφθηκε από την Τ.Ε.Δ.Κ.. Η αναδυόμενη τουριστική αγορά της Ρουμανίας, των 23 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί βασική στόχευση για το νομό ),
 • Νάπολη Β.Μ.Τ. 3-5/4/2009 και
 • 14ο Τουριστικό Πανόραμα 7-10/5/2009 με συντονισμένες ενέργειες της Ν.Α. Λευκάδας, της Τ.Ε.Δ.Κ., του Επιμελητηρίου, της Ο.Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και της Ένωσης Ξενοδόχων στάλθηκε το απαραίτητο έντυπο και οποτικοακουστικό διαφημιστικό υλικό του Νομού με δαπάνες της Ν.Α. και διατέθηκε από εκπροσώπους των φορέων-μελών της Ν.Ε.Τ.Π.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Νομού Λευκάδας στην Έκθεση 14ο Τουριστικό Πανόραμα που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα Αττικής επενδύοντας και εφέτος στον εσωτερικό τουρισμό.

Αντιπροσωπεία της Λευκάδας στην Έκθεση 14ο Τουριστικό Πανόραμα που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα Αττικής

Αντιπροσωπεία της Λευκάδας στην Έκθεση 14ο Τουριστικό Πανόραμα που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα Αττική (Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας)

Ο νομός εκπροσωπήθηκε από το Νομάρχη κ. Κώστα Αραβανή, το Νομαρχιακό Σύμβουλο και πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Νομού, κ. Ιωάννη Καρτάνο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων, κ. Σπ. Γαζή και υπαλλήλους της Ν.Α.

Το περίπτερο του Νομού επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος , η κα. Άντζελα Γκερέκου, Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Σπυρίδων, νομάρχες, δήμαρχοι και δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ, φίλοι της Λευκάδας στους οποίους προσφέρθηκαν ειδικά δώρα, φόλντερ με διαφημιστικό-ενημερωτικό υλικό και παραδοσιακά προϊόντα του Νομού.

Παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις από εκπροσώπους του νομού σε τηλεοπτικούς σταθμούς και έντυπα Μ.Μ.Ε. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το νομό ήταν μεγάλο και αποδεικνύεται από την μεγάλη ποσότητα διαφημιστικού υλικού της Ν.Α. Λευκάδας, της Ο.Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και της Ένωσης Ξενοδόχων, που διανεμήθηκε.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε και στους επαγγελματίες του νομού μας που ευγενώς πρόσφεραν τα παραδοσιακά προϊόντα τους τα οποία εκτέθηκαν και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες της έκθεσης.

Παραδοσιακά Λευκαδίτικα προϊόντα στην Έκθεση 14ο Τουριστικό Πανόραμα

Παραδοσιακά Λευκαδίτικα προϊόντα στην Έκθεση 14ο Τουριστικό Πανόραμα (Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας)

Με δεδομένο το σημαντικό ρόλο της παρουσίας του Νομού στην εν λόγω έκθεση, ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχή συμμετοχή του.

Για την φετινή τουριστική περίοδο είναι ενθαρρυντικά τα στατιστικά στοιχεία για το Νομό Λευκάδας που προκύπτουν από την έρευνα της Κάπα Research στο πλαίσιο της καθιερωμένης έρευνας «Τάσεις τουριστικής συμπεριφοράς των Ελλήνων», που διενεργήθηκε από την Κάπα Research, για λογαριασμό της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα 2009». Ανάμεσα στα ευρήματα της έρευνας είναι ότι τα Ιόνια Νησιά αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Ειδικότερα οι προτιμήσεις έχουν ως εξής: Κυκλάδες 13%, Πελοπόννησος 11,2% και τα νησιά του Ιονίου 9,4% σε δείγμα 2.231 ατόμων.

II. Προγραμματίζεται:

 • Διαφημιστική καμπάνια του Νομού στη Βόρεια Ελλάδα 22 – 26 Μαΐου 2009 (Ν.Α. Λευκάδας, Ένωση Ξενοδόχων)
 • Συμμετοχή στη Τουριστική έκθεση SUMMER HOLIDAYS EXPO 2009 στη Θεσσαλονίκη 28-31/5/2009 (δαπάνη ενοικίασης περιπτέρου και εκπροσώπησης του Νομού από ΟΣΕΕΔΔ)
 • Διαφημιστική καμπάνια του Νομού στο Σύνταγμα – εκθεσιακό χώρο ΜΕΤΡΟ από 11-13/6/2009 (δαπάνη ενοικίασης περιπτέρου ΠΙΝ και Επιμελητήριο Λευκάδας).

2. Διαδίκτυο.

Ήδη έχει ανατεθεί με αποφάσεις του Νομάρχη κ. Κώστα Αραβανή η προβολή του Νομού Λευκάδας με banners στο διαδίκτυο για το διάστημα 1-30 Ιουνίου 2009 στις ακόλουθες δικτυακές πύλες υψηλής επισκεψιμότητας (impressions):

3. Διαφήμιση στα Μ.Μ.Ε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου αγοράς χώρου-χρόνου στα Μ.Μ.Ε., (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, έντυπα μέσα) για την Τουριστική Προβολή του Νομού Λευκάδας στο Εσωτερικό.

4. Φιλοξενία Δημοσιογράφων.:

Η Ν.Α. Λευκάδας έχει ήδη φιλοξενήσει δημοσιογράφους από διάφορα ΜΜΕ εσωτερικού και από 13 -16/05/2009 θα φιλοξενήσει σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Βουλγαρίας και την Ένωση Ξενοδόχων του Νομού δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από τη Βουλγαρία.

12/5/2009
Από τη Δ/νση Τουρισμού – Πολιτισμού – Εμπορίου Ν.Α. Λευκάδας

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Τουρισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s