Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολου Κακλαμάνη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Θέμα: Αποκοπή Νομού Λευκάδας από το οδικό δίκτυο της Χώρας

kaklamanis1 Επί μία 2ετία, σχεδόν, διεξάγεται, μεταξύ δύο υπηρεσιών της Γ. Γ. Δημ. Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα της Δ/νσης Κ.Ε.Σ.Ο. και της Δ/νσης Δ9 και της Νομαρχίας Λευκάδας μία ατέρμων αλληλογραφία με αντικείμενο την ανάγκη επισκευής βλαβών της πλωτής γέφυρας, που συνδέει οδικώς τη Λευκάδα με την υπόλοιπη χώρα.

Ήδη, πριν ένα χρόνο σχεδόν, με το έγγραφο 4771/2-6-2008, η Δ/νση Κ.Ε.Σ.Ο. εκθέτει για μια ακόμη φορά, στην αρμόδια Δ/νση Δ3 τις αιτίες των βλαβών και επισημαίνει επί λέξει: «τους κινδύνους αποκοπής του Νησιού από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο«. Σημειωτέον ότι το κόστος επισκευών των βλαβών της Π/Γ υπολογίζεται από την ίδια υπηρεσία σε μόλις ένα εκατ. €!..

Ακολουθούν άλλα εννέα (9) έγγραφα συνεχών οχλήσεων και επισημάνσεων των κινδύνων και ζητείται η «εξασφάλιση της πίστωσης που ζητείται από τη Νομαρχία Λευκάδας για την όσο το δυνατόν γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης, πρίν από τις διακοπές του Πάσχα». «Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζεται, λόγω των υπόψη καθυστερήσεων χρηματοδότησης και δημοπρασίας του έργου, για την υπηρεσία μας θεωρείται πλέον δεδομένη η ακινητοποίηση της πλωτής γέφυρας»!..

Στο μεταξύ και στη σειρά συνεχών προηγουμένων αιτημάτων, οχλήσεων και παρακλήσεων ο νομάρχης Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής «βομβαρδίζει» από 28-1-09 με απεγνωσμένες εκκλήσεις τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών χωρίς καμία ως τώρα ανταπόκριση!..

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ

Ύστερα από το εξαιρετικό αυτό δείγμα «επανίδρυσης του κράτους» και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας που είχε επαγγελθεί η Ν.Δ. προ 5ετίας, θα παρέμβει για να συντονίσει τις εν λόγω υπηρεσίες του υπουργείου του, που ας σημειωθεί συστεγάζονται (!) στη διεύθυνση Π. Τσαλδάρη 15 Καλιθέα και κυρίως, θα εγκρίνει τη δαπάνη επισκευής της Π/Γ, ώστε να μην αποκοπεί ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου η Λευκάδα από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας;

Αθήνα, 4/5/2009

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

(Πολιτικό Γραφείο: Σολωμού 58, 106 82 Αθήνα, Τηλ.: 210 360 8640, Φαξ: 210 360 3852 – http://www.apkaklamanis.gr, ak@apkaklamanis.gr)

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ειδήσεις, Λευκάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s