Ενίσχυση των Φιλαρμονικών της Περιφέρειας από το ΕΣΠΑ

Στα πλαίσια του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς), ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήριος Βόσδου, υπέγραψε σήμερα ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συνολικού ύψους 2.100.000 €, με αντικείμενο την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των Φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.

filarmoniki_espa

Ειδικότερα, η πρόσκληση αφορά στην προμήθεια ειδικού εξοπλισμού (μουσικών οργάνων, στολών και λοιπού υλικού) για λογαριασμό των Φιλαρμονικών και εντάσσεται στην Κατηγορία Πράξεων «Υποδομές σύγχρονου πολιτισμού» του Άξονα Προτεραιότητας -9- «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ιονίων Νήσων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013.

Στόχος της πρόσκλησης είναι η αξιοποίηση του υλικού και άυλου πολιτιστικού αποθέματος (που ως συνέχεια της τοπικής παράδοσης αποτελεί τη σύγχρονη δημιουργία), μέσω της διασφάλισης των αναγκαίων υποδομών.

Η υποβολή των προτάσεων αρχίζει τις 18 Μαΐου 2009 και Δικαιούχοι – Φορείς Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών καθώς και οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, μέσω των οποίων θα γίνει η προμήθεια του παραπάνω αναφερόμενου εξοπλισμού. Η πρόσκληση θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου αναφερόμενος στην πρόταση με αντικείμενο την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των Φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών συνολικού ύψους 2.100.000 €, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα εκπληρώνουμε μια υποχρέωση που έχουμε στα Ιόνια Νησιά και την ιστορική τους παράδοση, ειδικότερα στη μουσική παιδεία. Με την γενναία αυτή χρηματοδότηση, οι Φιλαρμονικές των Ιονίων θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό τους (μουσικά όργανα – στολές κλπ), εξακολουθώντας να προσφέρουν μουσική παιδεία στη νεολαία της Περιφέρειάς μας και κοσμώντας τις πολυπληθείς εκδηλώσεις με την παρουσία τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε άμεσα την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού εδώ του έργου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής αλλά και των Φιλαρμονικών για την συνεργασία κατά την διάρκεια της προεργασίας αυτής της πρόσκλησης.


Δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο «Ίθακος»

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ειδήσεις, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Πολιτισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s