Η περιοδική έκδοση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, από τα ιδρυτικά μέλη του Π.Α.ΜΕ., προχώρησε εδώ και λίγο καιρό στην έκδοση περιοδικού ενημερωτικού εντύπου με τίτλο «ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΦΩΝΗ«. Στο πρώτο φύλλο της περιοδικής έκδοσης, σε άρθρο με τίτλο «Η Έκδοσή μας», αναφέρονται και οι λόγοι που οδήγησαν το Εργατικό Κέντρο στην έκδοση αυτή. Αντιγράφουμε:

logo_eklv

Η ΕΚΔΟΣΗ ΜΑΣ

ergatoypalliliki_taxiki_foni

Η συστηματική αποσιώπηση της δράσης του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων (κινητοποιήσεις – ημερίδες – παρεμβάσεις κλπ) από τα τοπικά ΜΜΕ, η υποτιμητική αντιμετώπιση και καταχώνιασμα των ανακοινώσεών του, για το θέμα του κλεισίματος της μόνης μεταποιητικής μονάδας, όταν την ίδια στιγμή στους καταφερόμενους κατά του Κέντρου τους παραχωρείται ολόκληρο «σαλόνι» για να το συκοφαντήσουν, μας οδηγεί στην έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας.

Η στάση αυτή έχει σκοπό την απόκρυψη της ταξικής στάσης και δράσης των ταξικών δυνάμεων από τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Πρόσφατο παράδειγμα η ημερίδα του ΕΚ με θέμα την κρίση και την στάση των εργαζομένων δεν ανακοινώθηκε, δεν παρακολουθήθηκε (εκτός του ΛΕΥΚΑΤΑ TV) και δεν αναφέρθηκε σαν γεγονός!!

Όλο το χρόνο το Σωματείο των συμβασιούχων πραγματοποίησε 4 απεργιακές κινητοποιήσεις, 9 στάσεις εργασίας, αποκλεισμό του Δημαρχείου και πορείες στην πόλη της Λευκάδας. Τα περισσότερα από αυτά δεν αναφέρθηκαν ούτε σαν είδηση.

Φαίνεται ότι τα προβλήματα των εργαζομένων που υποστηρίζονται πάντα από το ΕΚ και τα συνδικάτα στην ταξική γραμμή με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ, που αμφισβητούν και αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, δεν χωρούν στις πολυσέλιδες εκδόσεις, γεμάτες με ληστείες, δραστηριότητες νυν και τέως πολιτευτών που κατόπιν ενεργειών τους …λύνουν τα προβλήματα του τόπου, τα κουτσομπολιά, κλπ

Το ΕΚΛ-Β απαιτεί να σταματήσει ο αποκλεισμός των δραστηριοτήτων και των κοινητοποιήσεών του, καθώς και αντικειμενική και όχι μονόπλευρη πληροφόρηση του λαού. Θα αξιοποιήσει κάθε μορφή παρέμβασης για την ενημέρωση της εργατικής τάξης. Όσα εμπόδια και αν μπαίνουν, δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση και την πάλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αντίθετα θα αντιδράσουμε αποφασιστικά. Και γι΄αυτό θα φροντίσουμε, και μέσα από αυτό το δελτίο να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και όλους τους Λευκαδίτες. Θα απαντάμε και θα καταγγέλουμε σε όσους στρέφονται ενάντια στην εργατική τάξη.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Εργατικά, Ειδήσεις, Λευκάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s