Στη Λευκάδα από τις 11-14 Ιούνη 2009 θα γίνει τελικά το 10. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Πνευμολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Σεμιναρίου κ. Σταύρος Η. Κωνσταντόπουλος αναφέρει στο μήνυμά του:

pnevmonologiko_seminario_01

stavros_konstantopoulos1 Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

Εδώ είμαστε πάλι, τακτικοί στο ραντεβού μας από το 1990, για να σας καλέσουμε στο «10. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» το 2009.

Αυτή τη φορά, αντί για την πόλη μας, όπως θα ήταν η κανονική σειρά, αποφασίσαμε να το κάνουμε λίγο νοτιότερα, λίγο αργότερα και λίγο πιο παραθαλάσσια. Σας καλούμε λοιπόν στην Λευκάδα στις 11-14 Ιουνίου 2009, στο Ξενοδοχείο «IONIAN BLUE», στην Νικιάνα, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον αλλά συγχρόνως και ένα πρότυπο Συνεδριακό Κέντρο.

Είχαμε προγραμματίσει να τιμήσουμε και αυτή τη φορά ένα μεγάλο Δάσκαλο. Δεν προλάβαμε. Έτσι θα τιμήσουμε την μνήμη του. Την μνήμη του Ευάγγελου Σωληναραίου, που σε δύσκολες εποχές φώτισε το πρόβλημα των εργαζομένων στα ορυχεία και ουσιαστικά εισήγαγε τον όρο «επαγγελματικές πνευμονοπάθειες» στην χώρα μας. Και αφιέρωσε όλη του τη ζωή σε αυτές.

Όπως βλέπετε στο προκαταρκτικό πρόγραμμα, και σ’αυτό το Σεμινάριο, πρωταγωνιστές θα είναι κλασσικές οντότητες της ειδικότητός μας, όπως το βρογχικό άσθμα και η ΧΑΠ, τα νοσήματα του διαμέσου πνευμονικού ιστού, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού κ.α. με συμμετοχή κορυφαίων ξένων επιστημόνων (J.Holloway, Southampton και A.Wells, London, U.K.) και Ελλήνων του εξωτερικού (P. Pantelides, London, UK, και S. Konstantinides, Goettingen, Germany). Θα εστιάσουμε όμως επίσης σε αντικείμενα νεώτερα που επειδή η Πνευμονολογία κάνει άλματα έχουν γίνει «μήλον της έριδος» και πρέπει να εμπεδώσουμε την υπεροχή μας. Τέτοια είναι κυρίως οι Διαταραχές του Ύπνου, η Αναπνευστική Ανεπάρκεια, ο μη Επεμβατικός Αερισμός και η Αποκατάσταση, η Πνευμονική Υπέρταση, η αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα* και η Επεμβατική Πνευμονολογία με την Θεραπευτική Βρογχοσκόπηση (προσκεκλημένος H.Becker, Heidelberg, Germany).

Τα Μετεκπαιδευτικά μας Σεμινάρια δεν θα μπορούσαν να έχουν την απήχηση που έχουν αν δεν ήταν πάντα στο πλευρό μας από το 1990 η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, η Εταιρεία Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος και η Ελληνική Βρογχολογική Εταιρεία. Συμβολικά οι Πρόεδροί τους καλούνται να μετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή του Σεμιναρίου ως Επίτιμοι Πρόεδροι καθώς και κάποιοι παλαιότεροι που «πήραν προαγωγή» (Νίκο συγχαρητήρια, η Ελληνική Πνευμονολογία μαζί σου). Φυσικά δεν τιμούμε εμείς αυτούς αλλά αυτοί εμάς.

Καλή αντάμωση στην Λευκάδα (για πρώτη φορά καλοκαίρι!).

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Σταύρος Η. Κωνσταντόπουλος

* Περισσότερα για καρκίνο του πνεύμονα στο Συνέδριο που οργανώνεται από την Πνευμονική Κλινική του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, 11-13 Ιουνίου 2010.


Πληροφορίες Εγγραφών

Το Σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν ιατροί όλων των ειδικοτήτων, ειδικευόμενοι ιατροί, νοσηλευτές και φοιτητές.

Το δικαίωμα συμμετοχής έχει ορισθεί ως εξής:

Μέχρι 15/03/2009

Από 16/03/2009

Ειδικευμένοι

130,00 €

170,00 €

Ειδικευόμενοι

100,00 €

120,00 €

Νοσηλευτές

80,00 €

80,00 €

Φοιτητές

Δωρεάν

Το δικαίωμα συμμετοχής για Ειδικευμένους, Ειδικευόμενους και Νοσηλευτές περιλαμβάνει:

* Παρακολούθηση των επιστημονικών συνεδριάσεων
* Συνεδριακό Υλικό
* Καφέ στα διαλείμματα
* Τελετή Έναρξης-Δεξίωση Υποδοχής
* Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Το δικαίωμα συμμετοχής για Φοιτητές περιλαμβάνει:

* Παρακολούθηση των επιστημονικών συνεδριάσεων
* Τελετή Έναρξης
* Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Η συμμετοχή στις εργασίες του Σεμιναρίου θα επιτρέπεται μόνο σε όσους φέρουν την ειδική κονκάρδα, η οποία θα δίνεται από την Γραμματεία του Σεμιναρίου μαζί με το συνεδριακό υλικό στο χώρο του Σεμιναρίου.

Διαδικασία Εγγραφών

Προεγγραφές γίνονται με τη συμπλήρωση και την αποστολή των Δελτίων Εγγραφής, μέχρι τις 5 Ιουνίου 2009, προς την εταιρεία οργάνωσης του σεμιναρίου (είναι η Frei S.A Travel – Congress,
Μέγαρο Βλάχου – Γκλαβάνη, Παπαρρηγοπούλου 3, Πλατεία
Κλαυθμώνος, 105 61 Αθήνα, Τηλ: 210 3215600 Fax: 210 3219296, www.frei.gr email: info@frei.gr).

Μετά την 5η Ιουνίου 2009, εγγραφές θα γίνονται με το δικαίωμα συμμετοχής όπως αυτό ορίζεται στον ανωτέρω πίνακα, μόνο στη γραμματεία του συνεδρίου, η οποία θα λειτουργεί στον συνεδριακό χώρο.

Η καταβολή του σχετικού ποσού συνοδεύεται απαραιτήτως από το δελτίο εγγραφής, το οποίο υποβάλλεται συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, προκειμένου να μπορεί να γίνει η σχετική ταυτοποίηση των στοιχείων. Η εξόφληση του δικαιώματος συμμετοχής θα πρέπει να γίνει εντός της προθεσμίας ισχύος του αντίστοιχου ποσού.

Οι εγγραφές, οι οποίες δεν θα έχουν εξοφληθεί μέχρι την 5η Ιουνίου 2009, θα θεωρούνται άκυρες και δεν θα ληφθούν υπόψη.


Διαμονή

Για τη διαμονή όσων θα θελήσουν να συμμετάσχουν στο Σεμινάριο προτείνονται τα πιο κάτω ξενοδοχεία, τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται, όπως βλέπετε, στο χωριό μας, τη Νικιάνα Λευκάδας:

pnevmonologiko_seminario_02

Μεταξύ δε αυτών είναι και το νεόκτιστο -λειτούργησε για πρώτη φορά πέρυσι- «Βίλα Θεοδώρα«:

villa_theodora Στο χωριό της Νικιάνας βρίσκεται η «Βίλα Θεοδώρα», ένα νεόκτιστο (2008) συγκρότημα που αποτελείτε από 3 κτίρια με κεντρική πισίνα με φιλόξενο περιβάλλον και όλες τις προϋποθέσεις για την τέλεια διαμονή του επισκέπτη.

Το συγκρότημα διαθέτει 8 studios που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 3 άτομα και 3 διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν 4 άτομα. Όλα τα studios και τα διαμερίσματα διαθέτουν μπάνιο, μπαλκόνι, εξοπλισμένη κουζίνα με φούρνο, ψυγείο και όλα τα απαραίτητα μαγειρικά σκεύη για το μαγείρεμα, κλιματιστικό, τηλεόραση plasma, σεσουάρ, χρηματοκιβώτιο επίσης υπάρχει άνετο ιδιωτικό πάρκινγκ. Κάθε πρωί υπάρχει πρωινό με μπουφέ που διαθέτει και τοπικά προϊόντα.


Να τους ευχηθούμε από την πλευρά μας καλές εργασίες και μια ευχάριστη παραμονή στον τόπο μας και να σημειώσουμε για όσους ενδιαφέρονται ότι η επίσημη ιστοσελίδα του σεμιναρίου είναι η ακόλουθη: http://pneumo2009lefkada.gr.


Πηγή:
Επίσημη ιστοσελίδα του 10. Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου της Πνευμολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Frei S.A. Travel – Congress (έχει αναλάβει την Οργάνωση – Γραμματεία του Σεμιναρίου)
Προκαταρκτικό Πρόγραμμα του Σεμιναρίου
Δελτίο Συμμετοχής και Εγγραφής στο Σεμινάριο

Advertisements

2 Σχόλια

Filed under Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Λευκάδα, Νικιάνα

2 responses to “Στη Λευκάδα από τις 11-14 Ιούνη 2009 θα γίνει τελικά το 10. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Πνευμολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 1. spiros_d

  Από τιμές των ξενοδοχείων που φαίνεται στον πίνακα το συνέδριο, μάλλον, απευθύνεται σε όσους είναι διευθυντές νοσοκομειακών τμημάτων του ΕΣΥ ή μετόχους ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων.
  Λίγη σοβαρότητα στις τιμές μας δεν βλάπτει.
  Πως περιμένετε συμμετοχή από ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές; Και μιλάμε για αρχές Ιουνίου.
  Η μεγάλη πλάκα είναι ότι οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων ή οι διευθυντές των, στην πρόσφατη συνάντηση για τα θέματα περί κρίσης και τουρισμού έλεγαν ότι πρέπει να συγκρατηθούν οι τιμές. Μάλλον τις τιμές του μανάβη εννοούσαν!
  Ντροπή μας.

 2. Δυστυχώς έτσι είναι. Οι τσουχτερές τιμές -για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούνη- μου έκαναν και εμένα εντύπωση αλλά το άφησα ασχολίαστο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s