Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές την Κυριακή 5 Απρίλη στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Λευκάδας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας -μετά τη δημοσίευση σε ειδικό ένθετο στο Ριζοσπάστη της Κυριακής 29 Μάρτη 2009 της Διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής- ξεκινά τον προεκλογικό του αγώνα για τις Ευρωεκλογές, που θα γίνουν στις 7 Ιούνη 2009, πραγματοποιώντας το διήμερο 5 – 6 Απρίλη συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και τους μεγάλους δήμους της χώρας μας.

Στα πλαίσια αυτά η εναρκτήρια προεκλογική συγκέντρωση στο νησί μας θα γίνει την Κυριακή 5 Απρίλη και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Λευκάδας. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

proeklogiki_sygkentrosi_kke_evroekloges_2009

Στο κάλεσμα της για τις Ευρωεκλογές η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ – ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

kke_logo ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ «ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ»

   

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

Μπροστά στις ευρωεκλογές, στις 7 Ιούνη, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί σε καθολική στράτευση για νικηφόρα μάχη.

Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους, στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στις γυναίκες, στους οικονομικούς μετανάστες.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που κυρίως πληρώνουν τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ.

Να μετατρέψουμε το διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές σε περίοδο λαϊκής αφύπνισης και πάλης κατά της ΕΕ, της πλουτοκρατίας και των κομμάτων τους, που φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους.

Να αξιοποιήσουμε τις ευρωεκλογές, ώστε να αποδυναμωθούν και στην κάλπη τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», να αναδειχθεί ολόπλευρα ενισχυμένο το ΚΚΕ, η μόνη πολιτική δύναμη που είπε την αλήθεια και αντιτάχθηκε αποφασιστικά στο Μάαστριχτ, στην ΟΝΕ, στη Λευκή Βίβλο, σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που προωθούν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τις πιο βάρβαρες πολιτικές που γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες σε βάρος των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ξεκινούν τη μάχη των ευρωεκλογών με μια νέα μεγάλη εξόρμηση στο λαό. Αφετηρία αποτελεί το διήμερο 5 – 6 Απρίλη, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και τους μεγάλους δήμους της χώρας, με στόχο να φτάσει πλατιά η φωνή του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι αισιόδοξο για την έκβαση αυτής της μάχης. Ισχυρά όπλα του η πείρα που απέκτησε ο λαός όλα αυτά τα χρόνια και η πρότασή του συμμαχίας και εξουσίας που στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και απαντά στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτός ο δρόμος αποτελεί εγγύηση για το παρόν και την προοπτική των λαϊκών συμφερόντων.

Επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχε και έχει το ΚΚΕ για το χαρακτήρα και την πολιτική της ΕΕ. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι γνωστή. Είναι όλα αυτά που ζει σήμερα ο λαός και όσα θα ακολουθήσουν.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η ΕΕ είναι συμμαχία των μονοπωλίων, λυκοσυμμαχία που γεννά κρίση, αντίδραση, σήψη, διαφθορά. Είναι ένωση ληστών που βγάζουν τα μαχαίρια για να μοιράσουν μεταξύ τους τη λεία, αλλά που ομόγνωμα τα στρέφουν κατά των λαών. Η ΕΕ είναι πρωταγωνιστής και σύμμαχος των ΗΠΑ σε πολέμους και επεμβάσεις κατά των λαών.

Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα κοροϊδεύουν τον κόσμο, μιλώντας για νέα Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτά τα κόμματα, μαζί με τα φιλελεύθερα και τα δήθεν ανανεωτικά, οικοδόμησαν την ΕΕ. Αυτά κυβέρνησαν και κυβερνούν, και στην Ελλάδα και στην ΕΕ, εναλλάξ ή σε συμμαχία, αλλά τίποτα δεν άλλαξε σε όφελος των λαών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το κεφάλαιο συσσώρευσε τεράστια κέρδη, προκάλεσε και τη σημερινή κρίση. Αυτό στηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να δεχτούν ισχυρό πλήγμα. Μαζί τους και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο λαϊκισμός του ΛΑ.Ο.Σ.

Μονόδρομος για το λαό είναι να ορθώσει το ανάστημά του, να γίνει το λαϊκό κίνημα το αντίπαλο δέος στα μονοπώλια, με γραμμή τη ρήξη και την αποδέσμευση από την ΕΕ, την πάλη για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

Αγωνιζόμαστε για μια άλλη Ευρώπη, της ειρήνης και του σοσιαλισμού, των ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στα κράτη της, μια Ευρώπη της φιλίας των λαών.

Το ΚΚΕ προσβλέπει στη βοήθεια και την ενεργητική στήριξη των φίλων, των οπαδών και ψηφοφόρων του, των συνεργαζόμενων μαζί του, για να ηττηθεί η υποταγή, η μοιρολατρία και να εμπιστευθεί ο λαός τη δύναμή του.

Το ΚΚΕ καλεί να βρεθούν δίπλα του οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλοι οι αγωνιστές και ριζοσπάστες, οι αριστεροί στην πράξη, που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, εμπιστεύονται όμως τη συνέπεια, τη σταθερότητα, την εμπειρία του, την πολιτική ικανότητα έγκαιρης πρόβλεψης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας – αλληλεγγύης και διεθνισμού στους λαούς της Ευρώπης, στους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Εμπρός για ισχυρό ΚΚΕ που θα ηγηθεί στους νέους ταξικούς αγώνες.

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Αριστερά, Ανακοινώσεις, Εκλογικά

One response to “Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές την Κυριακή 5 Απρίλη στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Λευκάδας

  1. knowbetter

    Καλημέρα.
    Επειδή την έννοια «απειθαρχία» τι έχω κάπως μπερδεμένη στο μυαλό μου (αν μπορώ να πω ότι έχω καθόλου) μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοείτε;
    Δηλαδή να βγω στους δρόμους και να κάνω ότι θέλω, να μην ψηφίσω στις εκλογές, να αγνοώ τους πάντες; Τι ακριβώς;
    Μήπως είναι λίγο νωρίς η συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές; Δύο μήνες πριν! Μα θα έχουμε ξεχάσει τι μας είπανε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s