Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στις γυναίκες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

logo_eklv

Εργαζόμενη στο Δημόσιο,

η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν είναι κάτι το απρόσμενο. Το ίδιο και η παραδοχή από την κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα θα συμμορφωθεί και σ’ αυτή την απόφαση.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από 5 έως 17 χρόνια και στις εργαζόμενες στο Δημόσιο Τομέα εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από την Ε.Ε. και υλοποιείται, τώρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και πριν από το ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο στόχο. Τη μείωση του εργατικού κόστους, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και στο δημόσιο, την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Έχουν μεγάλη ευθύνη για όλα τα βάρη που φορτώνεται η εργατική τάξη και ιδιαίτερα οι γυναίκες. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι μηχανισμός υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου και οι αποφάσεις του μόνο επιζήμιες για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μπορούν να είναι.

Στην ίδια λογική με τα παραπάνω κόμματα και την Ευρωπαϊκή πολιτική, οι πλειοψηφίες στην ΑΔΕΔΥ και στη ΓΣΕΕ, ξεγελούν τους εργαζόμενους σπέρνοντας αυταπάτες και εφησυχασμό προκειμένου να κερδίζει χρόνο ο αντιλαϊκός μηχανισμός και να διαμορφώνει συνειδήσεις υποταγής. Είναι γνωστές οι δηλώσεις στελεχών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι θα κερδίσουμε δικαστικά τα όρια συνταξιοδότησης και η παρότρυνση να μη βιαστεί καμιά εργαζόμενη να βγει στη σύνταξη. Είναι γνωστές οι πρόσφατες δηλώσεις της Γραμματείας γυναικών της ΑΔΕΔΥ και η επίκληση προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μια απόφαση που θα εξισώνει προς τα κάτω. Το κεφάλαιο δεν έχει ευαισθησίες, τις επικλήσεις τις πετάει στα σκουπίδια, το οργανωμένο ταξικό κίνημα φοβάται.

Εργαζόμενες,

ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι στοιχείο της ταξικής πάλης και ο σεβασμός στα δικαιώματά της, στον αναπαραγωγικό της ρόλο και τη βιολογική της διαφορά, απαιτούν μέτρα στήριξης, απαιτούν να βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη οι γυναίκες από τους άνδρες τουλάχιστον 5 χρόνια.

Καλούμε τις εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, να οργανώσουν επιτροπές γυναικών στους χώρους δουλειάς, επιτροπές αγώνα για την επιτυχία και την περιφρούρηση της απεργίας στις 2 Απρίλη, να παλέψουν με όλους τους εργαζόμενους

  • Για να αποτρέψουμε την εφαρμογή της οδηγίας αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης
  • Για όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 55 και στα 50 αν είναι στα ΒΑΕ ή στα 30 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ηλικίας
  • Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και του ρόλου της μητρότητας
  • Για την κατάκτηση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας, στον Αη Μηνά στις 9.30 π.μ.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ανακοινώσεις, Εργατικά, Κοινωνικά θέματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s