Αύριο στις 7.00 μ.μ. στον Αη Μηνά το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ,
7.00 μ.μ., στον Αη Μηνά και στην
ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ, 9.30 π.μ., στον Αη Μηνά

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

syllalitirio_17_marti

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

την ώρα ακριβώς που η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών διακηρύσσουν «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», στην εδώ πολιτική σκηνή, προσφέρουν ξαναμασημένο κουτόχορτο στο πόπολο για να συνεχίσει το «σκάσε και σκάβε».

Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, που η κυβέρνηση αναγόρευσε σε «εθνική υπόθεση», εντείνεται η ιδεολογική τρομοκρατία της συναίνεσης προς τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν τα νέα βάρη παραπλανώντας τους για να αποφύγει, όσο είναι δυνατόν, τις «κοινωνικές αντιδράσεις» και το πολιτικό κόστος.

Κάνουν καθαρό πως όλοι τους, εργοδοσία και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απαιτούν τη συναίνεση των εργαζομένων και την αποδοχή των συνεπειών της κρίσης. Επιχειρούν να εξουδετερώσουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων, εμφανίζοντας θύτες και θύματα στο ίδιο καράβι. Μόνο που οι εργαζόμενοι δεν ήταν ούτε είναι συνεταίροι στα κέρδη των βιομηχάνων. Δεν είναι και ούτε στο μέλλον θα γίνουν αποδέκτες του πλούτου που παράγουν.

Αυτή την αλήθεια επιδιώκουν να κρύψουν από κοινού εργοδότες και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και να διαμορφώσουν τους όρους, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώσουν και την κρίση.

Από κοντά και το φιρμάνι με το οποίο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει «τελεσθέντα εγκλήματα» τις κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων για την ανάκληση της απόλυσης συνδικαλιστή από τα «Τζάμπο» και απαιτεί την καταστολή και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Σε αυτές τις επιδιώξεις τα ταξικά συνδικάτα απαντούν με μπροστάρη το ΠΑΜΕ με τα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη και την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη καλώντας όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική.

Μπροστά στη χορήγηση του πακέτου των 28 δισ. Ευρώ στους βιομηχάνους, τις νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις για «δίκαιη αναδιανομή του προϊόντος της ανάπτυξης», μέσα από το νέο «πράσινο μοντέλο ανάπτυξης»… οι εργαζόμενοι αντιτείνουν και αντιπροτείνουν:

Τον αγώνα κατά των απολύσεων και υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων.

Δυναμώνουν το μέτωπο κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων… οργανώνονται καλύτερα και συγκεντρώνουν δυνάμεις μαζικοποιώντας τα σωματεία για να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Απαιτούμε

 • Να παρθούν ριζοσπαστικά μέτρα για φτωχούς και ανέργους, να χαριστούν τα χρέη. Τους δανειολήπτες και τους καταθέτες να καλύψει το κράτος. Απορρίπτουμε τα φιλόπτωχα ταμεία και ζητάμε μέτρα υπέρ των πιο φτωχών και όχι ελεημοσύνες.
 • Ζητάμε άμεσα γενναίες αυξήσεις στο ύψος 1.400 Ευρώ κατώτερο μισθό, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ και κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 Ευρώ.
 • Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. Άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
 • Μείωση των επιτοκίων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού.
 • Επιδότηση θέρμανσης, αλλά και κατάργηση των φόρων που βαραίνουν τα καύσιμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με κατάργηση του ΦΠΑ και αφορολόγητο όριο 30.000 Ευρώ για την 4μελή λαϊκή οικογένεια.
 • Μείωση των τιμολογίων οικιακής κατανάλωσης στις πρώην ΔΕΚΟ.
 • Μείωση των στρατιωτικών δαπανών που αφορούν το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό.
 • Η κυβέρνηση να φορολογήσει άμεσα το κεφάλαιο με 45% και όχι να έχουμε φτάσει στο 25% και να προτείνεται το 15%.
 • Για να μειωθεί η ανεργία να γίνουν δημόσιες επενδύσεις με αναπροσανατολισμό του Δ’ ΚΠΣ και να γίνουν κοινωνικά δημόσια έργα, π.χ. παιδικοί σταθμοί δωρεάν, έργα αντισεισμικής θωράκισης, αποχέτευσης, διαχείρησης του νερού, προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.
 • Κατάργηση όλων των διοδίων σε όλους τους δρόμους.
 • Απαιτούμε την αύξηση των συντελεστών φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων, και την αύξηση της φορολογίας της μεγάλης κινητής και ακίνητης φορολογίας.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
17 ΜΑΡΤΗ 7.00 μ.μ. στον ΑΗ Μηνά και στην
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
2 ΑΠΡΙΛΗ 9.30 π.μ. στον Αη Μηνά

Advertisements

2 Σχόλια

Filed under Εργατικά, Εκδηλώσεις, Λευκάδα

2 responses to “Αύριο στις 7.00 μ.μ. στον Αη Μηνά το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s