Τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό της Παλαίρου (Ζαβέρδας) η μη λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας 450 κλινών

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν καθημερινά ενόψει της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου. Στη γειτονική μας Πάλαιρο (Ζαβέρδα) -βρίσκεται απέναντι από το νησί της Λευκάδας και το Μεγανήσι- δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Συνείδηση, μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με 450 κλίνες. Αν και όπως αναφέρει η εφημερίδα, «ο Δήμαρχος της Παλαίρου κ. Σολδάτος απέδωσε το δυσάρεστο γεγονός του κλεισίματος του ξενοδοχείου, όχι τόσο στη διεθνή οικονομική ύφεση, όσο σε λόγους που έχουν να κάνουν μ’ αυτή καθ’ εαυτή την επιχείρηση και που ανάγονται σε παρελθούσες κινήσεις». Αναδημοσιεύουμε το άρθρο της εφημερίδας:


«Έκλεισε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάλαιρο. Ανησυχία στο δήμο – Αρνητικά τα μηνύματα για τον τουρισμό. Ν. Σολδάτος: Με το κλείσιμο αυτής της μονάδας των 450 κλινών χάνουμε αυτομάτως το 1/3 του τουρισμού μας

Η κοσμοπολίτικη Πάλαιρος αγωνίζεται χρόνια για να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό. Και τα επιτεύγματά της ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας των επιχειρηματιών και επαγγελματιών σε όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας, επί του πλαισίου που ο δήμος δημιούργησε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών. Φέτος όμως το πλήγμα είναι τεράστιο. Το ξενοδοχείο των 450 κλινών (!) που δεν θα λειτουργήσει, μειώνει αυτόματα τον τουρισμό κατά 30% τουλάχιστον, ενώ όπως μας πληροφορεί ο δήμαρχος Νίκος Σολδάτος οι κρατήσεις φέτος σε σύγκριση με την ανάλογη περσινή περίοδο, είναι δραματικά μειωμένες.

dimospalairou

Ο κ. Σολδάτος απέδωσε το δυσάρεστο γεγονός του κλεισίματος του ξενοδοχείου, όχι τόσο στη διεθνή οικονομική ύφεση, όσο σε λόγους που έχουν να κάνουν μ’ αυτή καθ’ εαυτή την επιχείρηση και που ανάγονται σε παρελθούσες κινήσεις. Μαζί του συμφώνησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής. Αμφότεροι όμως επεσήμαναν ότι οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία θα είναι μεγάλες και αλυσιδωτές. Η μη λειτουργία του ξενοδοχείου σημαίνει ανεργία για το προσωπικό, σημαίνει σημαντική κάμψη στους προμηθευτές της μονάδας, σημαίνει απώλεια εισοδήματος στις παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πραγματικά δύσκολο για την περιοχή και οι επιπτώσεις θα φανούν σε όλες τους τις διαστάσεις τον επόμενο χειμώνα.

Ο δήμαρχος Παλαίρου εμφανίστηκε («Στον Ορίζοντα των Γεγονότων», Δυτικά – 96,1 FM) ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος απ’ αυτή την εξέλιξη, η οποία, σημείωσε, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην κάνουμε τη σύγκριση με την πρόσφατη περιπέτεια της κεραμοποιίας στο Αγρίνιο και να ρωτήσουμε: Στην περίπτωση της Παλαίρου, θα ληφθούν πρωτοβουλίες και σε ποια κατεύθυνση θα στραφούν; Η εν λόγω περίπτωση βεβαίως δεν είναι ίδια, όμως και εδώ υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους, υπάρχει απώλεια εισοδήματος που στο σύνολό της ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ για την περιοχή, υπάρχει πρόβλημα μεγάλο. Άποψη της εφημερίδας είναι ότι, όπως σωστά ελήφθησαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το εργοστάσιο οι οποίες και έφεραν αποτέλεσμα, έτσι και με το ξενοδοχείο πρέπει να επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία. Ή έστω να αναζητηθούν άλλοι τρόποι που θα τονώσουν την οικονομία της περιοχής και θα περιορίσουν τις συνέπειες απ’ αυτή την εξέλιξη.»


Δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό ιστότοπο της εφημερίδας «Συνείδηση» (Ημερήσια εφημερίδα Αιτωλίας και Ακαρνανίας), 21.02.2009.

Advertisements

5 Σχόλια

Filed under Δανεισμένα, Στη γειτονιά μας, Τουρισμός

5 responses to “Τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό της Παλαίρου (Ζαβέρδας) η μη λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας 450 κλινών

 1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ

  Αν επιτρέπεται, για ποια συγκεκριμένη, ξενοδοχειακή μονάδα πρόκειται; ερωτώ για να μπορέσω να παραθέσω συγκεκριμένες πληροφορίες για το εν λόγω θέμα.

 2. nikiana

  Άκουσα για το όνομα του ξενοδοχείου -που δεν κατονομάζεται στο άρθρο της εφημερίδας- αλλά δεν το έχω διασταυρώσει και ως εκ τούτου δεν το θεωρώ σωστό να αναφερθεί. Εξάλλου είναι λίγο νωρίς ακόμη και μπορεί τελικά να αλλάξουν τα πράγματα. Φωτογραφίζεται πάντως το ξενοδοχείο -450 κλίνες κλπ.- στο άρθρο της εφημερίδας…

 3. παλιοβορος

  Το ξενοδοχειο ειναι το Βουνακι, δουλευε με τους εγγλεζους της sunsaill.

 4. ΟΘΩΝ ΣΤΑΧΤΙΑΡΗΣ

  Το Ξενοδοχείο δεν είναι το Βουνάκι. Απορώ με τον κατηγορηματικό τρόπο που μεταδίδει λάθος πληροφορία ο ¨παλιοβορος¨

 5. παλιοβορος

  Κυριε Σταχτιαρη εργαζομενος απο τη μοναδα μου το ειπε.
  Ευτυχως βγηκα λαθος, φυσικα δεν το διασταυρωσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s