Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το Γ΄ ΚΠΣ ήταν προετοιμασμένη και πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί

Σε παροχή στοιχείων του Γ΄ΚΠΣ και του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων προχώρησε πριν λίγες μέρες ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναφορικά με το Γ΄ ΚΠΣ ήταν προετοιμασμένη και πέτυχε τους στόχους που είχαν τεθεί.

vosdou Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την ΠΙΝ είναι 336 εκ € και αναφέρεται σε 775 έργα. Οι συμβασιοποιήσεις οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί ανέρχονται στο ποσό των 503εκ € δηλ 149,7% του προγράμματος. Οι λογαριασμοί οι οποίοι έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 371εκ€ δηλαδή στο 110,6% του προγράμματος και οι πληρωμές είναι 346,65 εκ€ δηλαδή 103,2% του προγράμματος.

Τα αντίστοιχα ποσά τα οποία

αναφέρονται στις 31.12.08 είναι:  οι συμβασιοποιήσεις 495,86εκ €(147,6%), οι λογαριασμοί 364,99εκ € (108,6%) και οι πληρωμές 338,5 εκ €(100,7%).

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βόσδου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση της συλλογικής προσπάθειας της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων, των ιδιωτών και των υπηρεσιών για την υλοποίηση των έργων ακολουθώντας πάντα όπως τόνισε, τις διατάξεις και τις υποχρεώσεις και λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει απέναντι στην Ε.Ε αλλά και την ποιότητα και την χρησιμότητα των έργων, βάζοντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Ταυτόχρονα, η ΠΙΝ είναι έτοιμη για την διαχείριση έργων και δράσεων μέσω του ΕΣΠΑ. Ήδη αξιολογούνται προτάσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί και έχει δοθεί η διαχειριστική επάρκεια σε υπηρεσίες οι οποίες την αιτήθηκαν και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Στα πλαίσια αυτά συντονισμού δράσεων πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά με τους Γενικών Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας, στην οποία συμμετείχε και ο Γ.Γ ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου. Στην σύσκεψη εξετάστηκε η εξέλιξη της πορείας του ΕΣΠΑ σε σχέση με τα έργα πολιτισμού τα οποία θα γίνουν τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο περιφερειών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Γ΄ ΚΠΣ πήρε παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2009, συμβαδίζοντας με τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία μαστίζει την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Δημοσιεύτηκε στο www.kefaloniaphotonews.gr via http://ithacos.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Δανεισμένα, Επτάνησα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s